Home » Zoete broodjes van PVDA zaten vol gif!

Geüpload op 6 okt. 2011

6 oktober 2011. De beoogde plannen voor strengere bijstand zijn ons Tweede Kamerlid Hans Spekman een doorn in het oog.

 

 

 

Geweldige woorden van Hans Spekman....

Het kabinet slaat de bodem weg onder de bijstand. Ze zorgt ervoor dat gezinnen gespleten worden, ze repten vooruitgang... en ze ONDERMIJNT het minimum loon. En wat doen de partijen? VVD heeft zijn zin... CDA verloochent zijn idealen en de PVV doet er alles voor om allochtone ouderen te pesten............................

EN WAT DOET DE PVDA???? Inhoud van zijn eigen naamsafkorting veranderen in Partij Van Denigrerende Armoede!!!!

Mensen met een uitkering nóg dieper de stront inschoppen. Maar niet alleen de mensen met een bijstand...

Mensen met een uitkering, bejaarde mensen, mensen met een beperking, mensen met een chronische ziekte en gehandicapten. Deze hele groep moet er bij Gestapo Jatte Kreupelsma eraan geloven!

Niks geen recht meer op onderdak, kleding en voedsel. Die hele groep gewoon rechteloos maken. En dan ook nog zorgen dat diezelfde groep niet eens meer kan gaan stemmen!

Terugdraaien huishoudtoets wordt definitief
Woensdag 20 juni 2012, 16:12u

Vandaag wordt definitief de huishoudtoets voor de bijstand teruggedraaid. GroenLinks heeft dit in het lenteakkoord bereikt. Vandaag behandelt de Kamer het wetsontwerp dat dit definitief regelt. Deze toets was een van de meest pijnlijke maatregelen van het kabinet-Rutte. Gemeenten zouden bij het verlenen van bijstand ook naar het inkomen van thuiswonenden jongeren moeten meenemen. Daardoor zouden jongeren gedwongen worden om te stoppen met werken of om uit huis te gaan.

Klaver: “Thuiswonende, werkende jongeren hoeven dankzij het terugdraaien van deze maatregel niet meer bang te zijn dat zij met hun bijbaan het hele gezin moeten onderhouden.”

Klaver: “Met het LENTEAKKORD hebben wij deze perverse maatregel terug kunnen draaien. Jongeren kunnen zich richten op hun eigen ontwikkeling en dat vergroot hun kansen zich te ontworstelen aan armoede.”

Ook gemeenten reageren positief. De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Andrée van Es: “De huishoudtoets heeft veel mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Het is mooi dat deze van tafel is. Geen gesol meer met de bijstand DE KOMENDE JAREN.”

http://tweedekamer.groenlinks.nl/Terugdraaien+huishoudtoets+wordt+definitief

 

 

En toen kwam Jatte Kreupelsma aan de macht...

Jatte Kreupelsma verandert huishoudtoets in kostendelersnorm en schopt zo de allerzwaksten alsnog dieper de stront in!

http://www.nu.nl/economie/3626585/lagere-uitkering-bij-gezamenlijke-huishouding.html

 

 

Menig uitkeringsgerechtigde hield een posttraumatische stressstoornis over van de laatste jaren. De uitvoering van beleid neemt steeds hardere vormen aan die mensen ráákt.
De pleisters-plakkerij houdt weinig meer in dan je vervolgens onder behandeling laten stellen van de Geestelijke Gezondheids Diensten en Psychologen die een graai nemen in de drugs-kast om je wat te verdoven. En je vervolgens als zombie doorschuiven.
Zonder dit als een drama te willen neerzetten mag er bij stil gestaan worden dat uitkeringsgerechtigden tegenwoordig psychisch mishandeld worden door het Work First Programm van ons schijnheilige Kabinet.


Het gaat om de geestelijke  pijn, beledigingen, psychische druk, manipulatie, inbreuk op je privacy, en al die zaken waardoor je minder gelukkig in het leven staat (gederfde levensvreugde)  als het de mensenrechten  aangaat van de "uitkeringstrekker".
Achter ons ligt de manipulatie via media-berichten over de luie en profiterende doelgroep die momenteel  helemaal doodgezwegen dreigt te worden. Behalve als er vanuit de politiek iets te vlaggen valt natuurlijk.
De gemangelde mens echter, in deze DOELGROEP, mag vooral niet zeuren cq  de oorzaak bekend maken. Wat wél mag is met een schone lei starten en er van uit gaan dat die ander het goed bedoeld. Dus de afhankelijk-kwekerij gaat rustig verder. Je moet gestuurd worden omdat je zelf niet meer mag nadenken.
Dat dit een vreemde vorm kan aannemen hoorde ik via een cliënt; deze werd mondeling op de hoogte gebracht dat er een contract getekend zou kunnen worden met de naam "anti agressie’, wat zoveel inhoud dat de persoon in kwestie niets mag zeggen, eventueel tegenwerpen, kortom een eigen mening mag hebben. Uiteraard op straffe van sanctie.

Geestelijke schade kan iemand oplopen door inbreuk, inbraak, overbelasting, overspannenheid en ga zo maar door. Om het Rijk aan te klagen vanwege het feit dat minimale inkomens en zeker uitkeringsgerechtigden geestelijke schade oplopen wegens het inperken van vrijheid dmv sanctiedreigingen is bestemd voor een advocaat die dit aandurft.

http://motekfromspace.wordpress.com/2007/12/15/armoede-wordt-gecreeerd-door-te-weinig-vrijheid-en-te-veel-overheid-en-in-stand-gehouden/

 

 

Mantelzorgers dementerenden hebben het zwaar.

 

Mensen die de zorg voor iemand met dementie op zich hebben genomen, hebben het moeilijk. 

 

De meeste van deze mantelzorgers komen weinig aan hun eigen leven toe, voelen zich erg onder druk staan en zijn voortdurend bezig met de situatie van degene voor wie ze zorgen.

Dat geven mantelzorgers zelf toe in een dinsdag verschenen onderzoek van het Nivel en Alzheimer Nederland.

http://www.nu.nl/binnenland/3810352/mantelzorgers-dementerenden-hebben-zwaar.html

 

Voor een inwonende mantelzorger betekend dit 24 / 7 aanwezig zijn en zorgen voor en letten op. Het betekend ook jarenlang zélf NIKS meer kunnen, geen eigen leven meer, niks meer terwijl die daar in Den Haag op vakantie gaan en zich een rustpauze gunnen. Iets waartoe mantelzorgers nooit in staat toe zullen zijn. Tegen de tijd dat het hulpbehoevend familielid is overleden is de mantelzorger zélf helemaal kapot. Niet alleen lichamelijk maar óók psychisch omdat deze 24 / 7 in touw is geweest zónder enige afleiding, zónder iets leuks gedaan te hebben. Nooit een weekend of weekje weg om bij te tanken. 

Ik zal er nóóit om vragen maar men zou deze mantelzorgers moeten belonen en NIET bestraffen!!!

Wat wil Jatte Kreupelsma nu eigenlijk???

Bejaarde mensen worden uit verzorgingstehuizen getrapt of komen niet eens meer in aanmerking voor een plek in het verzorgingstehuis. Deze mensen zijn verplicht thuis te wonen. Dit is behoorlijk link. Denk maar eens aan valpartijen of brand.

Stelt u zich voor: uw buurvrouw is licht dementerend. Zij laat onbewust het gas aan staan of ze gaat erop uit voor een wandelingetje en vindt de weg naar huis niet terug. Eigenlijk kan zij niet meer voor zichzelf zorgen. Overdag valt het nog mee, maar wat gebeurt er als ze 's nachts gaat zwerven? Een verontrustend beeld, nietwaar?

Toch is dit de toekomst voor een deel van de Nederlandse ouderen als de toekomstige Wet langdurige zorg (Wlz) niet wordt bijgesteld. De kans is dan zeer groot dat zij wordt geïndiceerd voor zorgzwaartepakket 4 (zzp 4).Tot nu toe is de AWBZ van toepassing en zou deze buurvrouw een indicatie krijgen voor een plaats in een verzorgingshuis. Maar volgens de huidige plannen van de regering worden deze mensen aan de zorg van de gemeenten toevertrouwd en moeten die ervoor zorgen dat ze zelfstandig kunnen blijven wonen.

http://www.zorgvisie.nl/

 

 

Verzorgingstehuizen sluiten.

Thuiszorgers worden ontslagen.

Voor je bloedeigen familie mag je niet zorgen. 

Participatiewet = Thuiszorgers ontslaan = Mantelzorgers straffen = om de nieuwe eis aan de werklozen te kunnen opleggen... iets terugdoen voor de maatschappij???

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb