Home » Aanzetten tot zelfdoding is strafbaar.

Aantal zelfdodingen fors gestegen

Het aantal zelfdodingen is vorig jaar flink toegenomen. In 2012 maakten 1753 mensen een einde aan hun leven, het jaar daarvoor waren dat er 106 minder: 1647.

2012 was het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal zelfdodingen steeg. Het Centraal Bureau voor de Statistiek telde alleen in 1984 een hoger aantal zelfdodingen. Toen waren het er 1782.

Recessie
Zowel een onderzoeksgroep van het VUmc als een Brits onderzoek zien een verband tussen de stijging van het aantal zelfdodingen en recessies, meldt Nieuwsuur. Ook in 1984 zat Nederland in een crisis.

Volgens de Britten stijgt het aantal zelfdodingen tijdens economische crises met 8 tot 15 procent.

http://nos.nl/artikel/521124-aantal-zelfdodingen-fors-gestegen.html

 

'Online zelfmoordlijn voorziet in grote behoefte'
Laatste update: 29 november 2010 11:30 info .RIJSWIJK - De behoefte aan de zelfmoordlijn 113 Online is groot. Het afgelopen jaar hebben meer dan 100.000 mensen de onlinehulp, waarvan het voortbestaan wordt bedreigd, gebruikt.

http://www.nu.nl/internet/2389907/online-zelfmoordlijn-voorziet-in-grote-behoefte.html

 

 

En dat was in 2010...

Ik vrees dat die  behoefte alleen maar gaat toenemen. 

Hier zijn ze toch op uit in Den Haag? Óók een manier om genocide te plegen, geen wapens voor nodig. Genocide in een wikkeltje van Merci...

11 april 2012

Zuid-Holland

Marktkooplui tot wanhoop gedreven
Er heerst een crisissfeer op de anders zo gezellige markt op het Afrikaanderplein in Rotterdam.
Veel marktkooplieden hebben het zwaar nu de gemeente het stageld voor de kramen met een derde heeft verhoogd. De onrust wordt nog eens extra vergroot door de zelfmoord van een marktkoopman en enkele anderen die een poging daartoe deden. Collega’s vrezen dat nog meer marktlui de zware financiële lasten niet gaan trekken.

http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2012/marktkooplui-tot-wanhoop-gedreven/#.T4aU6Yyzgg4.nujij

 

DEN HELDER Er heerst grote onrust in het Helderse woon- en zorgcentrum De Golfstroom na de zelfmoord van een bewoonster. Een gedwongen verhuizing lijkt de reden te zijn voor de zelfdoding. Dat meldt het Noordhollands Dagblad maandag.

De 81-jarige Jannie Westveer-van Poelje moest samen met negen andere bewoners begin 2015 haar appartement verlaten.  Jannie voerde vorige week donderdag haar wanhoopsdaad uit. De zelfmoord was aangekondigd. Vier bewoners gaven eerder aan liever een eind aan hun leven te maken dan te verhuizen.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/151651/Onrust+na+zelfmoord+van+81-jarige+in+zorgcentrum

 

Je hoeft geen econoom of onderzoeker te zijn om deze gevolgen te overzien en de link te leggen tussen recessie en zelfdodingen.

* Wajongers worden kaal geplukt en behandelt als slaven.

* Bejaarde mensen die schaamteloos uit bejaardentehuizen worden getrapt.

* Gemeentes die gaan beslissen of iemand nog recht heeft op Thuiszorg.

* Duizenden Thuiszorgers ontslagen.

* Mantelzorgboete voor wie voor zijn ouders zorgt.

* AOW-boete voor wie kind in huis heeft wonen.

* Inwonend kind dat uitkering kwijtraakt als hij thuis inwoont om voor zijn ouders te kunnen zorgen.

* Korting op uitkering als je gaat solliciteren in niet nette kleren of schoeisel.

* De ene na de andere sanctie.

Ik vraag me werkelijk af OF en WAT dit met Rutte, Samsom en Gestapo Kreupelsma doet???

Per slot zijn ZIJ verantwoordelijk voor HUN onmenselijk WANBELEID!!!

VolksVerlakkende Demonisanten Pijnigen Vooral De Armen!

Die hele zooi aanklagen voor ; negeren van de mensenrechten, chanteren, beledigen, aanzetten tot slavernij maar vooral aanzetten tot zelfdoding!

 1
Hij die opzettelijk een ander tot zelfdoding aanzet, wordt, indien de zelfdoding volgt, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie.
2
Hij die opzettelijk een ander bij zelfdoding behulpzaam is of hem de middelen daartoe verschaft, wordt, indien de zelfdoding volgt, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie. Artikel 293, tweede lid, is van overeenkomstige toepassing.

http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/294.html

 

Martin Luther King verkocht ons een droom, Kennedy beloofde dat we naar de maan zouden vliegen, Obama yelde ‘yes we can’, zelfs die gekke Balkenende verwees naar VOC-mentaliteit, maar bij Jetta is de horizon allang achter de einder gezakt. Als je haar in de ogen kijkt, weerspiegelt daar de Apocalyps.

Als je in de goot zit, klim je er nooit meer uit bij Jetta. Wie voor een dubbeltje geboren is, zal eindigen als een platgetrapt stukje blik.

http://politiek.thepostonline.nl/column/jetta-klijnsma-is-magere-hein-met-een-glimlach/