Home » Opeenstapeling pleegvergoedingen en uitkeringen...

Pleegvergoeding : vrijstelling belastingheffing bij 4 of meer kinderen.

Met ingang van 1 januari 2013 is de belastingwet aangepast en wordt de pleegzorgvergoeding niet meer als belastbaar inkomen beschouwd, ongeacht het aantal pleegkinderen dat in een pleeggezin verblijft.

Daarmee vervalt de bepaling dat bij vier of meer pleegkinderen de belastinginspecteur van geval tot geval beoordeelt of er sprake is van een bron van inkomen.

 

****Daarmee vervalt de bepaling of er sprake is van een bron van inkomen.............

Als pleegouder kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten van de verzorging en opvoeding van uw pleegkind.

0 t/m 8 jaar € 532,00 € 17,50
9 t/m 11 jaar € 538,00 € 17,70
12 t/m 15 jaar € 586,00 € 19,28
16 t/m 17 jaar € 647,00 € 21,28
18 jaar en ouder € 654,00 € 21,51

In principe kunnen kinderen tot 18 jaar pleegzorg krijgen. Soms hebben pleegkinderen na hun 18e nog behoefte aan ondersteuning en begeleiding.****

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pleegzorg/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vergoeding-voor-pleegzorg.html

 

 

Een 18jarige autist met Wajong heeft die ook niet nog ondersteuning en begeleiding nodig? Of wordt er hier anders tegenaan gekeken??? Wat is dan het verschil???

Ik maakte al bij * Einde WWB duidelijk dat mijn ouders een inkomen hebben van 1.200 euro, minus alle vaste lasten houden zij maandelijks 93 euro over.

Omdat mijn zoon 18 is, krijg ik een uitkering van 700 euro. Mijn zoons Wajong bedraagt 180 euro. Als hij zijn zorgkosten betaalt houdt hij maandelijks 50 euro over. Daarvan kan hij géén kostgeld betalen en vraag ik NIET van hem.

Voor mij betekend dat wanneer ik MIJN zorgkosten heb betaald ik 570 euro over hou waarvan ik dan ook nog eens andere vaste lasten heb. Als die ervan af zijn komen de kosten als iedereen aan het eten houden, voor mijn zoon bijspringen als hij nog iets nodig heeft en datzelfde geldt dan ook nog eens voor mijn ouders. OF moet ik iedereen maar laten barsten??? Voor mij zelf hou ik bijna NIKS over!!!

Mijn zoon zou in januari naar het REA kunnen voor ICT-opleiding waar hij zich enorm op verheugt maar na 1 januari zijn wij DAKLOOS en ik weet niet hoe ik het mijn zoon moet vertellen.

DE ENIGSTE OPEENSTAPELING DIE WIJ IN DIT HUIS KENNEN IS DE OPEENSTAPELING VAN ELLENDE!!!!!!!

In ons geval noemen ze het opeenstapeling van uitkeringen maar hoe noem je dat dan als je tig pleegkinderen hebt met bovenstaande bedragen per maand, PGB én TOG niet meegerekend??????
Wat is dat dan??????????

Neem nou Veronika Jong...

Toen ze 65 jaar was had maar liefst 12 pleegkinderen.... doe dat maar eens 12 keer die bedragen boven inclusief PGB en TOG.

http://www.3ml.nl/gemist.php?id=577

 

 

Maar als je dan hier klikt http://www.opherme.nl dan weet je precies wáár het om draait bij Veronika Jong!

Zijn die bedragen dan plotseling opééns géén bron van inkomen???


***Pleegouders met vier of meer pleegkinderen hoeven niet meer aan te tonen wat de werkelijk gemaakte kosten zijn.***

En de kosten dan die mensen met een uitkering maken dat behoort niet tot de werkelijkheid. Dat deze mensen in volledige armoede vervallen dat behoort ook niet tot de werkelijkheid???

Om mensen als Veronika Jong bestaanszekerheid te geven, geef je ze een financiële injectie door kinderen bij hun ouders weg te jatten.......???

Dit hele kabinet moesten ze tegen de muur zetten!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb