Home » De Nederlandse Wet brengt Nederlanders in gevaar...

 

 

Wie wordt er rijk van arme mensen?
Hoe is het om te leven in een wereld die steeds meer draait om geld, als je zelf weinig te besteden hebt? Maakt armoede ongelukkig? Of maakt schaarste creatief en ‘blij met kleine dingen’?

 

Het huidige regeringsbeleid is gericht op eigen kracht, de zogenaamde participatiesamenleving. Maar voor armoedebestrijding werkt dit averechts, blijkt uit recent onderzoek van Princeton University. Een gevoel van gebrek aan tijd en geld, leidt tot korte termijn beslissingen die voor lange duur onhandig uitpakken.

 

Wie profiteert er van deze vicieuze cirkel? Overheidsregelingen zijn gericht op kostenbesparing, door strafkorting op de uitkeringen van slechte sollicitanten en andere prikkels om bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. En productmarketeers maken een schuld opbouwen wel heel gemakkelijk, door te verleiden tot aankopen op afbetaling en door “gratis cadeaus” bij dure en langlopende abonnementen.

 

Met wetenschappers, psychologen en ervaringsdeskundigen praten we over wat armoede doet met de mens en onze economie.

Niels de Peuter stopte al na een jaar met zijn studie Rechten omdat hij het te druk kreeg met Centraal Invorderings Bureau (CIB), het incassobureau dat hij samen met zijn huisgenoot oprichtte. ‘Het incassowereldje is een stijf, stoffig, niet transparant wereldje. Daar gaan wij tegenin.’ Met duidelijke tarieven, openheid in dossiers en sms-aanmaningen – oftewel, een nieuwe kijk op de schuldenindustrie.

 

Pieter Hilhorst is een initiatiefnemer van het Goede Gieren-fonds, dat een andere kijk op schuldproblematiek beoogt. Hilhorst zag als oud-wethouder hoe geldzorgen alle energie opslokken - mensen in armoede zijn bezig met overleven, en komen niet toe aan andere zaken. 'Zo ontstaan er door overbelasting steeds nieuwe problemen. Er is bijvoorbeeld een samenhang tussen schulden, ziekte en opvoedproblemen.' Tijd voor een alternatieve aanpak. Hilhorst aan het woord over hoe die vorm moet krijgen.

 

Lei Delsen is hoofddocent in sociaal-economisch beleid aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek focust zich op persoonlijk financieel gedrag, zoals werk- en vrije tijdsbalans en loopbaankeuzes. Hij zal de avond openen met een kort college over de oorzaken van armoede, mogelijke oplossingen en de consequenties van Rutte-II.

 

Ralf Embrechts is directeur van MOM, de Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij, en werkt al jaren in de armste wijken van Tilburg. Hij ontwikkelde een nieuw activerend armoedebeleid onder de titel 'De cirkel doorbreken'. Onlangs ging hij met rijke bankiers op een bijstandsbudget winkelen. 'Sommigen zijn na afloop kapot, van al het denken.'

 

Ook een initiatief van Embrechts is de Quiet500, een glossy magazine dat - als tegenhanger van de in Quote gevierde rijkdom - in krachtige portretten mensen in armoede laat zien, en dat het iedereen kan overkomen. Het eerste exemplaar werd op Wereldarmoededag aan Sociale Zaken-staatssecretaris Jetta Klijnsma overhandigd. Eric Rugebregt, geportretteerde uit de Quiet, vertelt zijn persoonlijke en indringende verhaal. Over hoe het is om vanuit een goede baan in armoede te raken, de stapels sollicitaties, de institutionele hulp, de schaamte en de uiteindelijke gang naar de Voedselbank.

 

Journalist en socioloog Annemiek Onstenk - tevens initiatiefnemer van de Amsterdamse versie Qracht500 - houdt een column, waarin zij betoogt dat het afgelopen moet zijn armen als daders te behandelen.
Presentatie door Myrthe Hilkens, journalist en politiek duider bij Pauw.

 

 

 

 

“Nederland is ernstig in gevaar”

Het gevaar dat bestaat uit tweedracht, het opzetten van mensen tegen elkaar, het bang maken van andersdenkenden en met name het bangmaken voor vreemdelingen. Maar ook daadwerkelijk afbreken en verwaarlozen van de gemeenschappelijk projecten, die bevochten zijn al vanaf de industriële revolutie.
https://jdreport.com/nederland-is-ernstig-in-gevaar/

 

 

'Grootste lek Zwitserse bankgegevens ooit'

GENEVE -
Het lijkt erop dat de Zwitserse bankgegevens van meer dan 100.000 mensen zijn uitgelekt. De Belgische krant De Tijd schrijft zondag dat het samen met 140 journalisten uit 45 landen onder de naam SwissLeaks het 'grootste lek van bankgegevens ooit' in handen heeft.

Volgens de krant zijn de geheime rekeningdetails van onder meer beroemdheden, politici, sporters, criminelen en diamantairs uitgelekt.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/23658274/__Groot_lek_Zwitserse_banken__.html

 

HOEVEEL VAN DEZE RIJKE ZWARTSPAARDERS ZIJN NEDERLANDS???

 

Blokker wil de banen schrappen van circa 440 werknemers. Dat maakte de winkelketen vanavond bekend.

De loonkosten moeten meer in lijn worden gebracht met de dalende omzetten in de winkels.
Verklaring Blokker
De ontslagen vallen bij ongeveer 250 eigen winkels, de helft van het totaal aantal eigen Blokker-winkels. Het aantal werknemers dat zijn baan kwijtraakt, is rond de 6 procent van het totaal aantal werknemers.
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3847912/2015/02/09/Blokker-schrapt-440-banen.dhtml

 

 

WUZmail: Ex-politici vinden moeilijk werk..?

Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet vindt dat de wachtgeldregeling niet moet worden beperkt omdat ex-politici moeilijk aan werk komen. Fred leRuisseau vindt dit getuigen van 'tenenkrommend elitair gedrag'. "Lieve mevrouw Verbeet, laat ik u even uit uw droomwereld wakker schudden," schrijft hij.
http://www.telegraaf.nl/watuzegt/21251980/__WUZmail__Ex-politici_vinden_moeilijk_werk..___.html

 


Er is toch werk genoeg??? Ik ben het er mee eens, wachtgeld zou niet beperkt moeten worden.... maar helemaal geschrapt moeten worden!

 

De VVD steunt het idee van MKB Nederland om de periode te halveren waarin bedrijven het loon van zieke werknemers moeten doorbetalen. Volgens Tweede Kamerlid Anoushka Schut zou dat niet alleen voor het midden- en kleinbedrijf moeten gelden, maar voor alle ondernemingen. Schut zegt dat in een reactie op een plan dat MKB Nederland maandag aan premier Mark Rutte aanbiedt.
http://www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/23660900/__VVD_voor_kortere_loondoorbetaling_bij_ziekte__.html

 


Hoppa, het volgende " kleeddewerknemersuit" plan van de asociale neoliberalen. Als een VVD-er geen zin meer heeft in zijn politieke luizenbaantje of als zijn corrupte gedrag iets te veel begint op te vallen krijgt hij toch nog jaren wachtgeld.

 

Een bijstandsuitkering? Dan dien je je aan een wirwar van regels te houden anders: Torenhoge boetes!
https://jdreport.com/een-bijstandsuitkering-dan-dien-je-je-aan-een-wirwar-van-regels-te-houden-anders-torenhoge-boetes/

 

 

Klijnsma: 4 miljoen voor strijd tegen armoede en schulden

Er komt ook dit jaar weer € 4 miljoen beschikbaar voor projecten van maatschappelijke organisaties voor het tegengaan van armoede en schulden. Dat heeft staatssecretaris Klijnsma vandaag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan de gemeente Maassluis.
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/02/06/klijnsma-4-miljoen-voor-strijd-tegen-armoede-en-schulden.html

 

Armoede en schulden die dit takke#$%^& ZELF veroorzaakt heeft!!!

 

Jetta Klijnsma; PvdA redder van banken, veroorzaker van armoede?

We Are Change Rotterdam sprak de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma kort na haar bezoek aan de voedselbank in Maassluis op vrijdag 6 februari 2015.

 

 

 

 

 

huisuitzetting Frank jan 2015

Mike presenteert zijn kennis over de wet niet alleen voor de dienders, want dankzij sympathisanten die dit opgenomen hebben kunnen wij hier allen kennis van nemen. Zodat we in de toekomst allemaal betere beslissingen kunnen nemen.

 

 

 

 

Gerechtsdeurwaarder aangesteld door de wet... Wie is dan DIE wet??? Die wet die mensen in hun stront laat liggen??? Die wet die mensen dakloos laat geraken??? Die wet die mensen in de schulden laat verzuipen??? Wie heeft DIE wet aangesteld???

 

Betekenis ' wet '
Je hebt gezocht op het woord: wet.

wet (de; v(m); meervoud: wetten)
1
het geheel van geldende rechtsvoorschriften: boven de wet staan niet aan de wet gebonden zijn; (christendom) de Wet (van Mozes) de tien geboden
2
blijvende verordening, door de overheid uitgevaardigd
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=wet&lang=nn#.VNlEYeaG-Dk

 

AHA DE WET IS GEWOON DE (R)OVERHEID....

 


De gemeente Den Haag gaat de Nederlandse Staat aanklagen om de verdeling van bijstandsgelden die staatssecretaris Klijnsma hanteert.
http://www.nu.nl/den-haag/3987589/gemeente-haag-klaagt-nederlandse-staat-bijstand.html

 


Tis wat hoor. Mensen, gezinnen etc worden uit hun huizen getrapt door het beleid van Cruella Klijnsma. Niemand die het voor die zwakkeren opneemt en dan opeens gaan er 17 gemeentes naar de rechter en klagen de Nederlandse Staat aan vanwege de bijstanden.

 

3 Ware commentaren hierop;

 

'de staat' gooit iets bij de gemeente over de schutting en zegt daarbij zo moet het en met dit budget moet je het doen
ze hebben het zelf niet voor elkaar gekregen en zadelen er nu een ander mee op, dan kan je verwachten dat je tegengas krijgt
en terecht

 

Wanneer stopt dat vinger wijzen eens naar de uitkeringsgerechtigden? Wijs is eens naar het echte probleem, echt de politiek is wel goed bezig geweest, eerst de afbraak, en dan het tegen elkaar opzetten van bepaalde bevolking groepen.

zelfde als wanbetaler.


Maar je krijgt nu eenmaal die stempel op het voorhoofd gedrukt waar je tot veroordeeld wordt, geld hetzelfde al je behandelt wordt als crimineel terwijl je geen crimineel bent en dat is Nederland.

 

Ze moesten deze seniele narcistische *&^%$ de nek omdraaien!

 

Maar Cruella Klijnsma heeft aangegeven dat ze de plannen niet gaat herzien. Dat is duidelijk. Haar doel werpt vruchten af. Pcies zoals zij dat voor ogen had samen met Duivel van Rijn!

 

In Nederland maakt de regering wetten - Als ministers of staatssecretarissen iets wettelijk willen regelen, geven zij hun ambtenaren opdracht om een wetsvoorstel te maken.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wetgeving-en-rechtsgebieden/hoe-komt-een-wet-tot-stand

 

 

Vrouw (85) zit uren in eigen ontlasting in verpleeghuis

Een 85-jarige bewoonster van het gerenommeerde Schiedamse verpleeghuis Frankeland ligt geregeld in haar eigen ontlasting. Vorige week vergat het personeel haar zelfs, waardoor zij haar medicijnen niet kreeg. Haar kinderen slaan alarm.
http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3845168/2015/02/05/Vrouw-85-zit-uren-in-eigen-ontlasting-in-verpleeghuis.dhtml

 

Excuses gemaakt en daarmee is de kous af??? Nah dan ook maar eens vergeten een maand géén loon overmaken!!! Dit is werkelijk in en in triest!

 

Dementerende Oosterhouter zwaar verwaarloosd: 'Dat dit kan in Nederland, heel, heel schrijnend'

Overal luiers, vieze was, etensresten, poep en plas op de vloeren, een doorweekt bed en het stinkt er vreselijk. Het is een smerige verwaarloosde toestand in het huis van een dementerende man (72) in de Oosterhoutse wijk Oosterheide. De buren en de voormalige thuishulp luidden de noodklok. "Dit is schrijnend. Mensonterend. Dat niemand hier iets aan doet. Een dementerende oudere man, hij kan hier niets aan doen."
http://www.omroepbrabant.nl/?news/224290712/Dementerende+Oosterhouter+zwaar+verwaarloosd+Dat+dit+kan+in+Nederland,+heel,+heel+schrijnend.aspx

 

De oplossing? Klijnsma EN van Rijn die smerige luiers aantrekken en ze vervolgens door de poep en plas rollen!!! Het zal maar je eigen vader of moeder zijn.

 

Bejaarde zwaar verwaarloosd in rusthuis: "Ik sterf van de honger"

In Groot-Brittannië is een verontrustend filmpje opgedoken van een 89-jarige oma die in een rusthuis smeekt om eten. "Ik sterf van de honger. Ik wil een kopje thee. Valt er hier iets te eten?", klinkt het wanhopig. De beelden werden geschoten door haar kleindochter.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2188544/2015/01/20/Bejaarde-zwaar-verwaarloosd-in-rusthuis-Ik-sterf-van-de-honger.dhtml

 

 

 

 

 

Álle regeringslIJders waar dan ook ter wereld die dit kolere beleid uitvoeren OPHANGEN!

ZO BEHANDEL JE JE OUDERS, EN JE KIND MET EEN BEPERKING NIET ALS JE GEVOELENS HEBT, EEN HART EN EEN GEWETEN!!!

 

WIE ZÓ VOOR ZIJN OUDER(S) ZORGT OF VOOR ZIJN KIND MET EEN BEPERKING DIE VERDIENT HET GOFFER NIET OM FINANCIEEL AFGESTRAFT TE WORDEN DOOR DIE @#$%^&* KLIJNSMA!!!

 

 

 

 

 

Als werkloze doe je het hoe dan ook verkeerd. Je cv is te saai. Je sollicitatiebrief springt er niet uit. Je bent te oud of te jong. Je hebt geen ervaring. Je bent ongeschoold. Je opleiding sluit niet aan. Je zoekt naar de verkeerde banen in de verkeerde sectoren. Je woont op de verkeerde plek. Je netwerkt niet genoeg. Je leeft ook nog eens op andermans kosten. Kortom, jij als werkloze moet beter je best doen! Kom van die bank af en ga werken als tegenprestatie voor je uitkering. Zeggen ze.
http://www.stopdebankiers.eu/als-werkloze-doe-je-het-hoe-dan-ook-verkeerd/

 

 

Het zelfmoordkabinet van Rutte en Schippers.

 

Groeiende honger naar zelfmoord
Even terug naar de 1854 zelfmoorden in 2013. Alvorens die één voor één een gezicht konden krijgen, besloot de Tweede Kamer in een vlaag van ijverige eensgezindheid (of beter: doodsangst) dat hier, och hemeltje, sprake was van een serieus maatschappelijk probleem.

En dat de zelfmoordstatistieken nog wel een tijdje in opwaartse richting zullen bewegen.

Wat Mark en Diederikje in 2012 ooit zo voortvarend zijn begonnen, is, zeker electoraal, een ‘zelfmoordpakket’ gebleken.
http://politiek.thepostonline.nl/column/het-zelfmoordkabinet/

 


De Rijdende rechter waarschuwde voor een toename van dit soort van acties van wanhopige mensen.


Maar het NOS-Journaal, helpt als gewoonlijk het Kabinet uit de wind houden, door wanneer iemand zijn flat opblaast doordat hij tot wanhoop is gedreven te zeggen dat het een man betrof die "in de war was".

 

Nee, NOS-Journaal. Mensen zijn niet in de war. Mensen zijn wanhopig !!

 

Het kabinet is trouwens alleen maar verheugd om deze cijfers. Die zijn blij met alle doden die vallen. Dat zijn namelijk volgens hun beredeneringen de zwaksten en die kunnen gemist worden, want die zijn niet rendabel, die zijn verliesgevend.

 

En zo beredeneert een rechts kabinet. niet sociaal maar in winstcijfers

 

Stres wanhoop en onbegrip wegzakken in angst weerzin machteloosheid.


Dan kom je in een roes terecht van onverschilligheid en er geen zin energie meer voor te hebben.

 

EINDSTATION...


DODINGSSTATION...!