Home » Helemaal klaar... Klaar met Rutte!!!

De waarheid over politiek en stemmen .

https://burgelijkongehoorzaam.wordpress.com/2014/12/15/de-waarheid-over-politiek-en-stemmen/

 

 

Meer dan de helft ouderen ligt wakker van zorgplannen

 

Meer dan de helft (52 procent) van de ouderen die nu thuishulp ontvangen ligt ‘s nachts wakker van de aankomende veranderingen in de zorg. Ze zien de veranderingen ‘met angst tegemoet’ en kijken ‘er als een berg tegen op om straks familie en vrienden in te moeten schakelen om de wegvallende zorg op te vangen’. Dat blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine dat 653 lezers enquêteerde die nu gebruik maken van thuiszorg en/of thuishulp. Van de ondervraagden is 70 procent blij met de huidige hulp, maar ook bang deze kwijt te raken.
http://www.politalk.nl/2014/12/18/meer-dan-de-helft-ouderen-ligt-wakker-van-zorgplannen/

 

 

Huurders bezuinigen op belangrijke uitgaven

 

Driekwart van de Amsterdamse huurders van woningcorporatie de Alliantie zijn de afgelopen twee jaar gaan bezuinigen op essentiële uitgaven voor sociale participatie, medicijnen en de zorgverzekering. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van Huurdersplatform Palladion onder zijn achterban.
http://www.woonbond.nl/nieuws/3641

 

 

Alleen SP tegen beleid Participatiewet

 

“Niemand zit voor zijn lol in een uitkering”, zei Marina Casadei van de SP. “En hun eigen initiatieven worden eerder ontmoedigd dan gestimuleerd door dit beleid. Je hebt mar te doen wat je wordt opgedragen, anders krijg je strafkorting of verlies je de uitkering. VVD en D66 hebben daar geen boodschap aan. Wij vrezen het ergste.” Zij zag in de verplichte tegenprestatie, die ook verdringing op de arbeidsmarkt teweeg zou brengen, een moderne vorm van slavernij.
http://amstelveen.blog.nl/sociale-aangelegenheden-en-welzijn/2014/12/18/alleen-sp-tegen-beleid-participatiewet?

 

 

Kerstgeld rolt, behalve bij minima


Een mooi signaal dat we er financieel toch iets beter voorstaan, vat ING-econoom Senne Janssen samen. ,,De meeste consumenten hebben iets meer te besteden dan vorig jaar rond de kerst, hun koopkracht is gestegen het afgelopen jaar.


Bij 65-plussers en de allerarmsten daarentegen lijkt weinig reden voor een feestje. Van de alleenstaande ouderen zegt ruim een op de vier geen kerst te vieren. Volgens Janssen hangt dit waarschijnlijk niet zozeer samen met hun inkomsten als wel met hun persoonlijke situatie. ,,Ik vrees dat hier soms een verdrietig verhaal achter schuilgaat van mensen die weinig mensen om zich heen hebben."

Ook bij mensen met een lager inkomen wordt weinig aan Kerstmis gedaan. Een op de vijf viert het niet. Daar behoren ook mensen toe die vanuit hun religieuze achtergrond geen Kerstmis vieren.
http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3813823/2014/12/18/Kerstgeld-rolt-behalve-bij-minima.dhtml

 

 

Kerst draait om eenvoud maar ong. 10% van de mensen leeft in Nederland onder de armoedegrens en worden het hele jaar al compleet afgeknepen, is dat ook geen vorm van overleven in een politiek, sociaal en financiele jungle?

 

Toevallig ben ik 'minima'. Daar rolt niks. Nou ja…misschien het putje in. De persoon in kwestie zelf dan. Sommige mensen treffen het gewoon niet in het leven. Je wordt chronisch ziek, belandt in de bijstand en je ouders zijn bejaard.


En daar zit je dan met anderhalve euro om van rond te komen. Er is NIEMAND die wat geeft ... die zich om je bekommert.

Je voelt je in het nauw gedreven, je doet niet meer mee, zelfs NIET bij je EIGEN familie.

 

Overlast en harde knallen bij havenprotest Rotterdam

 

De havenarbeiders voeren in het centrum van Rotterdam actie, omdat gevreesd wordt dat 500 tot 1000 havenwerkers zonder werk dreigen te komen.
http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3813133/2014/12/17/Overlast-en-harde-knallen-bij-havenprotest-Rotterdam.dhtml

 

 

 

 

 

De onmenselijk criminele huisuitzettingen door de Heersende Klasse.

 

Namens de plaatser van dit spandoek met gezichten erop waarvan vast staat zij misdrijven hebben gepleegd, zoals onrechtmatige ontruiming diefstal ontvoering schenden van de mensen rechten. Op het spandoek afgebeeld 2 deurwaarders en een politie agent hulp officier, namens de plaatser van het spandoek is er nog ruimte voor een foto van Mr Dhr J Boiten ( Notaris ) dit alles is reeds op Facebook geplaatst.
(video)
http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2014/12/16/de-onmenselijk-criminele-huisuitzettingen-door-de-heersende-klasse/

 

 

Meer arme mensen in Nederland

 

Het aantal mensen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft, is vorig jaar verder toegenomen. Volgens een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er relatief gezien meer arme mensen in grote steden, met name in Leeuwarden en Den Haag.

 

Vooral eenoudergezinnen, niet-westerse huishoudens en bijstandsontvangers hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.
http://nos.nl/artikel/2009554-meer-arme-mensen-in-nederland.html

 

 

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft, is in 2013 verder toegenomen. 1,4 miljoen Nederlanders moesten rondkomen van een laag inkomen.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/een-op-de-tien-huishoudens-arm

 

 

Welnee, volgens onze regering valt het hier in Nederland allemaal best mee, en daarom wordt er volgend jaar weer flink gekort op toeslagen, gaan de belastingen omhoog, krijgen we de participatiewet, gaan de huren weer flink stijgen, en verdwijnt het basisrecht op voedsel/kleding en onderdak. Eigen bijdrage voor de zorg gaan omhoog, worden alleenstaande ouders met een uitkering per januari 2015 flink gekort op hun bijstandsuitkering, kloppen steeds meer mensen noodgedwongen aan bij een voedselbank en moeten mensen voor hun noodzakelijke huishoudelijke zorg in de meeste gevallen zelf de kosten gaan dragen. Dit terwijl men vaak financieel de middelen niet heeft.
Kortom met die armoede in Nederland valt het reuze mee. Helaas ondervinden vele mensen dit anders !

 

 

West-Brabantse thuishulporganisatie failliet

 

BREDA -
De huishoudhulporganisatie van de West-Brabantse zorginstelling Thebe is donderdag failliet verklaard. Ongeveer 1950 medewerkers (vooral huishoudhulpen) verliezen hun baan.

Het faillissement is aangevraagd door Thebe zelf. Volgens Thebe ligt de oorzaak bij de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp. Gemeenten kiezen zelf bij wie ze de zorg inkopen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23467923/__Faillissement_zorginstelling_Thebe__.html

 

 

Nieuwe daklozen door schulden en werkloosheid

 

In Nederland is een nieuwe groep daklozen in opmars. Het zijn mensen die door schulden, werkloosheid of een te zware hypotheeklast hun woning kwijtraken. Dat blijkt uit cijfers van koepelorganisatie Federatie Opvang in Amersfoort.

"Deze mensen komen in een neerwaartse spiraal terecht van hoge woonlasten, een inkomen dat wegvalt en dan rest vaak de WW of de bijstand'', aldus een woordvoerster.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nieuwe-daklozen-door-schulden-en-werkloosheid?

 

 

Bijstandscliënten die verplicht vrijwilligerswerk doen, vinden zelden een betaalde baan

Verplicht vrijwilligerswerk vergroot eerder de afstand tot de arbeidsmarkt, dan dat het werkzoekende dichterbij een baan brengt. En dat is het tegenovergestelde van wat gemeenten hiermee willen bereiken. Mensen blijken zich zich op termijn te hechten aan vrijwilligerswerk en gaan het maatschappelijk belang boven hun persoonlijk belang stellen. Dit concludeert Thomas Kampen in zijn promotieonderzoek.
http://www.dewerkmarkt.nl/bijstandsclienten-die-verplicht-vrijwilligerswerk-doen-vinden-zelden-een-betaalde-baan/

 

 

Geen wonder toch, dat "vrijwilligers werk" werd vroeger gedaan door betaalde krachten.

ls je die mensen gewoon betaald hoef je geen bijstand uit te keren.....maja de tijd dat ze dat dachten is allang voorbij......en de werkgevers maken tegenwoordig gretig gebruik want er zitten geen voorwaarden aan.....dus creëer n vrijwilligersplek en zo heb je n hele mooie kracht betaald door de gemeente problem solved hhahahahaha tjah domme gemeente.....als je eerder werkte met behoud van.....had je kans op n half jaar contract en was je even uit de bijstand.........nu? Heb je hele goedkope krachten als je het vrijwilligers werk noemt.....
Op dit plaatje is t de voedselbank.......das prima maar vrijwillig is vrijwillig zelf gekozen om niet betaald te krijgen.....deze mensen kiezen hier mischien voor maar hadden in t hoofd een baan daarna te vinden........tja niets bleek minder waar...

 

 

 

 

 

 

Xcent - Klaar! (Break The System - Protestlied Kabinet Rutte 2)

 

Klaar!

 

Weg met Rutte, weg met Rutte,
Weg met Rutte, weg met Rutte,
Weg met Rutte, weg met Rutte,

 

Premier, we zijn klaar met al je leuzen en beloftes
met de hele tweede kamer, de criminelen van het Binnenhof
We zijn klaar met het verlies van onze welvaart
we varen met de stroom mee, maar de gedupeerden zijn ontelbaar
Het is nu klaar en tijd om op te stappen, weg met al dat schorem
er valt hier heel wat op te knappen, alles is verloren
Klaar met wat je zei en klaar met alles te verliezen
we zijn klaar met de VVD, klaar met alles voor mijn kiezen
We zijn klaar, je mag nu gaan, het is voorbij
je had mijn stem, verziekte Nederland, maat het is voorbij
We zijn klaar met bejaarden leven in hun eigen stront,
klaar met betalen aan Europa, klaar met alles waar jij voor stond
En klaar met loze beloftes die je maakte
je maakt de samenleving kapot, dat is de reden dat we staken
We zijn klaar met het parlement, een falende regering
het is klaar, het is klaar, we zijn klaar, Rutte krijg de tering

 

(Refrein)

 

Want we zijn klaar!
Klaar met corrupte bestuurders van politieke partijen
Klaar!
Nederland is klaar met de visi van Mark, dat zijn de feiten
Want we zijn klaar!
De keuzes zijn gemaakt, je liet ons in de steek
Klaar!
Klaar met wat je te zeggen hebt, we zijn klaar met jou preek
Want we zijn klaar
We zijn klaar met teveel betalen aan Europa
Klaar!
Klaar dat ik moet vrezen voor het leven van mijn opa
Want we zijn klaar!
We zijn klaar en ik wil mijn geld terug
Als we jou de leiding geven dan verdwijnt alles in de lucht

 

We zijn klaar met Brussel, klaar met boeten voor de Eurozone
klaar met werken voor de staat en werkeloze allochtonen
Klaar met beloftes die je maakte over starters en wonen
klaar met overbodige uitspraken die je toch niet na kunt komen
We zijn klaar met ons pensioen te pompen in de economie
en klaar met delen van mijn Euro's als ik er toch niks van terug zie
Klaar met wat je zei over de nominale zorgpremie
voor de langdurige zorg betalen mensen een inkomensafhankelijke premie
Werk zorgt voor zelfstandigheid, eigenwaarde en sociale contacten
half Nederland weer afhankelijk toen het werkaanbod verzwakte
"Er zijn nog wat kleine mee en tegenvallers die chrosonoom tegen elkaar wegvallen"
geef het geld weg aan de grieken en laat je eigen volk kapot vallen
Klaar met het lidmaatschap aan de Europese Unie
klaar met kabinet Rutte 2 en hun gecreëerde illusies

 

(Refrein)

 

Hoe verklaar je ons de angst voor pro-russische separisten
genuanceerde persberichten, louter het tekenen van condoleance-registers
We zijn klaar met de voetveeg te zijn van grote machten
trek je bek eens open Mark, want je laat je volk verkrachten
Wij zijn klaar met de overheidsfinanciën op orde te maken
klaar met het overslaan van mijn tandartsbeurt, klaar met pijn aan mijn kaken
Klaar met het creëren van een ruimte voor belastingverlaging
klaar met het kapotslopen van de zzp'er en klaar met belasting betalen
We zijn klaar met de partij van de liberalen
klaar met de Volkspartij voor de Vrijheid en Democratie en hun idealen
Meneer minister president het is nu tijd om op te stappen
tijd om te vvertrekken, we incasseerde nou genoug klappen
Samen sterk met het volk, we slaan de handen in elkaar
want we zijn nu echt klaar, we zijn klaar, we zijn klaar, we zijn klaar!

 

(Refrein 2x)

 

Het is voorbij Rutte, we zijn klaar met jou wanbeleid en met de VVD
we zijn klaar met de partij van de apen, de hele coalitie
We zijn klaar met de kloof tussen arm en rijk die jij creëerde
en klaar met de rijen bij de voedselbanken, dus fok jou
fok Diederik Samson en zijn sociaal democratische praatjes
en fok iedereen die Nederland naar de tering heeft geholpen

 

We zijn klaar!

Maak een Gratis Website met JouwWeb