Home » Mantelzorgers sluiten dementerenden uit onmacht op.

 

40 procent van de ouderen met dementie die nog thuiswonen, wordt soms opgesloten, gedwongen om medicijnen te slikken of zelfs vastgebonden. Dat gebeurt door partners, kinderen of vrienden die geen andere oplossing zien.
(Met video)

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/mantelzorgers-sluiten-dementerenden-uit-onmacht-op

Wat doe je als je vader een afspraak heeft bij de assistente van de huisarts en hij 'weigert' op te staan uit bed? De assistente komt thuis echt niet bloedprikken. Wat doe je als je vader 'weigert' mee te gaan naar het spreekuur? Mijn vader gaat mentaal achteruit dus dan moet ik wel dwingen? Er zijn geen andere opties indeze.

Nog slikt hij zijn medicamenten zelf waaronder een bloedverdunner en voor zijn epileptie maar wat als hij die ook gaat 'weigeren'? Nog weet hij waarom hij ze moet slikken maar als dat weten ook wegvalt dan moet ik ze hem in zijn mond proppen ongeacht de manier waarop? Die gedachte zit mij niet lekker en des te jammer dat er geen workshops worden gegeven hoe hier mee om te gaan.

En dan het opsluiten. Is voor nu nog niet nodig. Maar ik maak me wel zorgen. Wat als mijn vader nog sneller achteruit gaat? Slot op het raam laten aanbrengen? Op de slaapkamer brengen en deur op slot? Want iemand zal er toch naar de super moeten of als je zelf een afspraak hebt bij huisarts etc.? Je wil niet dat je vader gevaar loopt op wat voor manier dan ook. Is er een andere oplossing? Nee die is er niet. Er is niemand die zegt ; ik let wel even op of ik breng je even snel naar de winkel. Als je op aangepast vervoer zit te wachten en bekenden zien je zitten met de boodschappen en weten wat ik aan mijn benen heb draaien ze zich gewoon om om je niet te willen zien.

 

Vanmorgen las ik dit ;

WERKENDAM - Een 73-jarige vrouw uit Werkendam is vrijdagochtend overleden nadat ze van het balkon van haar huis viel. Dat meldt BN DeStem.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2191681133/Vrouw+(73)+overleden+na+val+van+balkon+in+Werkendam.aspx

 

 

 

Om te voorkomen dat mijn moeder dingen gaat doen die door haar beperking gevaarlijk zijn heb ik bepaalde spullen in de schuur gezet en de deur op slot. Sleutel altijd bij mij. Ze is al een paar keer gevallen. Ik ben al blij met de feedback die ik nog krijg van de Thuiszorg. Na januari is nog maar de vraag of mijn moeder nog Thuiszorg krijgt.

 

Als kind wordt je gewoon gedwongen bepaalde keuze's te maken hoe hard dat ook klinkt. Iemand die vooroordelen heeft moet eerst maar eens in de schoenen van het kind gaan staan om te zien waar hij of zij tegenaan loopt.Mijn ouders zijn volledig op mij aangewezen. Mijn broer is er niet meer en ik zit met beide ouders. Dat is best wel hard.

 

En dan nóg harder vind ik het dat wanneer je 24 / 7 er voor je ouders bent je knalhard door de Sociale Dienst wordt gekort op je uitkering. NIET eens nadenkend over het feit dat er OOK nog een 18 jarige autist volledig van MIJ nog STEEDS volledig afhankelijk is!

 

Participeren = keihard afgestraft worden!!!

 

Door de medicijnen die ik gebruik voor mijn suiker is er een vitaminentekort ontstaan. Dat verklaart mijn moeheid en niet goed meer kunnen concentreren. Maar omdat ik achterstand heb inmiddels bij CZ krijg ik geen vitamineninjectie.

 

Als we in deze kolere maatschappij niet meer meetellen en de rijke alléén nog maar bestaansrecht heeft, waarom dan niet gewoon Auswitsch openen? Is iedereen van ons af.