Home » Dag des Oordeels 16-10-2014

Driehonderd euro minder per maand, 589,11 euro per maand.

Mijn ouders hebben een inkomen van 1.200 euro. Daar gaan van af :


huur 490 euro
CZ 260 euro
stroom 210 euro
thuiszorg 20 euro
glazenwasser 20 euro
pedicure 20 euro
kijk en luistergeld 17 euro
verschillende verzekeringen 70 euro


Maakt een bedrag van pakweg 1.107 euro, houden mijn ouders over per maand 93 euro. Omdat we geen eigen vervoer hebben en vooral mijn moeder slecht ter been is maakt ze gebruik van de taxi. Als ze dat niet meer zou doen zou ze 24 uur per dag opgesloten zitten. Van die 93 euro moeten er ook nog persoonlijke spullen vanaf.
Mijn moeder is éch toe aan een bril maar kan dit niet betalen. Schoenen betalen kan ze ook niet en loopt op slippers van Schoenenreus van 10 euro die ik voor haar betaald heb.

Van mijn 589,11 gaan om te beginnen al 130 euro zorgkosten vanaf, hou ik over 459 euro. Gaan ook nog eens vanaf telefoon/internet. Dit heb ik gewoon nodig omdat ik bijna dagelijks mailcontact heb met school. Over zijn dan 400 euro. Van dat geld heb ik 4 monden te voeden. Van dat geld heb ik ALLES te kopen wat iedereen gebruikt in het huishouden. Mijn zoon moet nieuwe schoenen en boxershorts hebben maar na 50 euro schoolgeld betaald te hebben is zijn Wajong op. Dat gaat dan ook af van mijn budget. Zélf loop ik op een linker kapotte sandaal van mijn zoon die mij véél te groot is en een rechter croq van mijn zoon, ook véél te groot. Mijn haar is veel te lang en heeft een knipbeurt nodig maar daar kom ik niet aan toe. Als ik ook maar iets voor mezelf doe dan blijft er NIKS meer van over.

Daar zit je dan. Op gesprek. Je huilt je de ogen uit je hoofd. Uit je verdriet zeg je dan dingen die men liever NIET hoort.

 

JE ZORGT VOOR 3 MENSEN. JE ZORGT VOOR 2 OUDE MENSEN 24 UUR PER DAG. OUDE MENSEN DIE NIET ZONDER HULP KUNNEN. ZELF BEN JE CHRONISCH ZIEK EN TOCH DE ZORG VAN JE OUDERS OP JE NEMEN ONDANKS DIE VERDOMDE PIJNEN TERWIJL JE DE ROTZOOI ONDER DE ZWACHTELS VOELT DRUIPEN. JE PROBEERT OOK NOG EEN AUTISTISCHE JONGEN FATSOENLIJK OP TE VOEDEN. GODVERDOMME JE WORDT GEWOON GESTRAFT VOOR JE GOEDHEID!!!

NEE ZEGGEN ZE DAN OP DE SOCIALE DIENST, DAT IS GEEN STRAFFEN DAT IS PARTICIPEREN.

IN PLAATS MIJ ZO TE STRAFFEN MOESTEN ZE GODVERDOMME BETALEN VOOR DIE 24 UURSZORG DIE IK GEEF. NERGENS KOM IK MEER. 24 UUR ZIT IK BIJNA THUIS EN SOMS MAG IK EVEN ERUIT. NAAR DE WINKEL EN VOOR DE REST NIKS. ALS EEN GEVANGENE MET EEN ZWARE KOGEL AAN MIJN BEEN.

ALS JE GEEN GEVANGENE BENT VAN DIE BITCH KLIJNSMA DAN BEN JE WEL EEN SLAAF VAN HET HELE KUT KABINET DAAR IN DEN HAAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


JE MOET GODVERDOMME BETALEN OM TE MOGEN WERKEN !!!!!!!!!!!!!!!!

Zeventig medewerkers van zorgorganisatie Vierstroom in de regio Midden-Holland die zwaardere thuiszorg leveren, hebben van hun werkgever de keus gekregen: ontslag óf 20 procent bruto salaris inleveren en minder zware zorg verlenen.

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3724412/2014/08/25/Personeel-zorg-moet-kiezen-salaris-inleveren-of-ontslag.dhtml

 

 

EN DAN DEZE!

Pak de werkloosheid aan, niet de werklozen

Dat mensen werken zonder loon is al langer gaande, maar neemt de afgelopen tijd zienderogen toe. Een gevaarlijke ontwikkeling.

Ken je dat verhaal van die medewerker van de groenvoorziening die zijn baan verloor? Nou, hij werd ontslagen, en moest later om zijn bijstandsuitkering van 900 euro te behouden, verplicht zijn oude werk weer doen. Zonder dat daar zijn oude loon tegenover stond. Dit is typisch een voorbeeld van de creativiteit die veel gemeenten aanwenden om mensen die werk zoeken aan het werk te zetten. Pas maar op. Nog even en ook u moet onder het mom van tegenprestatie, participatie, of re-integratie uw gewone werk gaan doen, maar dan voor een bijstandsuitkering, dus feitelijk werk zonder loon.

Dat mensen werken zonder loon is al langer gaande, maar neemt de afgelopen tijd zienderogen toe. Een gevaarlijke ontwikkeling. Zeker in deze crisistijd, met meer dan 650.000 mensen die werk zoeken. Steeds vaker worden betaalde banen omgezet in gratis werk.

Nu lijkt de politiek nauwelijks bezig te zijn met de aanpak van de werkloosheid. De nadruk ligt vooral op de aanpak van de werklozen. Kijk maar naar de nieuwe wet waarin de begeleiding naar werk door gemeenten geregeld is. Die is onlangs fors aangescherpt, waardoor de werkzoekende een groter risico loopt dat zijn uitkering wordt stopgezet. Als de gemeente bijvoorbeeld vindt dat een uitkeringsgerechtigde zich te weinig inspant om aan werk te komen, kan de uitkering zomaar drie maanden worden stopgezet. Dat is wrang, want mensen die noodgedwongen in de bijstand zijn geraakt, hebben het vaak al heel zwaar. Het overgrote deel wil dolgraag werken, maar krijgt na tientallen, soms honderden sollicitatiebrieven steeds nul op het rekest. Deze mensen lijden niet alleen financieel, maar ook aan hoe ze worden behandeld. Alsof de werkloosheid hun eigen schuld is.

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29014_pak_de_werkloosheid_aan_niet_de_werklozen/

 

 

MAAR INTUSSEN...........

Het net gekozen Europarlement blijkt flink bij te beunen. Meer dan de helft van de 751 leden heeft aan een maandinkomen van 8000 euro niet genoeg. Van de 26 Nederlanders spant Agnes Jongerius de kroon met een maandelijks extra zakcentje tot 12.497 euro per maand. 

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3768588/2014/10/14/8000-euro-niet-genoeg-helft-van-Europolitici-klust-bij.dhtml

 

 

OP HET DRAADJE VAN NUJIJ....

http://www.nujij.nl/algemeen/pak-de-werkloosheid-aan-niet-de-werklozen.29863953.lynkx

COMMENTAAR #4 DIE HEEFT VERDOMME GELIJK!!!

En dan van mensen met een uitkering verwachten dat zij met 900 euro moeten rondkomen??????

Verbieden dat iemand er bijbaantjes op nahoudt! Werk eerlijk verdelen en betalen na werk verrichten.

COMMENTAAR #98 DIE HEEFT GODVERDOMME HARTSTIKKE GELIJK!!!

Het is inderdaad een krankzinnig idee van de politiek met name de VVD en nu ook de Pvda. Men denkt als men uitkeringsgerechtigden maar veel pest met allemaal regels ze uiteindelijk wel weer zullen gaan werken. Het idee is net zo krankzinnig als een tiener die op school gepest wordt omdat deze niet meedoet. Wat daarvan komt hebben we verleden week wel gezien.

Niet de werkloosheid wordt bestreden maar de werklozen, niet de armoede wordt bestreden maar de armen, bejaarden worden niet meer verzorgd maar gestimuleerd om maar euthanasie te plegen.

Het is de krankzinnigheid van de huidige politiek.

HET IS INDERDAAD DE KRANKZINNIGHEID VAN DEZE KLOTE POLITIEKERS IN DEN HAAG!!!


TREITEREN, PESTEN, CHANTEREN EN NOG HARDER ONDER DRUK ZETTEN VAN MENSEN. ELKE DAG ONDER HOOGSPANNING STAAN. GEEN OOG MEER DICHT DOEN. ALS JE DIE DRUK ZÉLF 24 / 7 VOELT GA JE VANZELF DOMME DINGEN DOEN. JE WIL DAT HET STOPT, VOOR ALTIJD! JE WIL RUST EN GEEN ANGST MEER VOELEN VOOR WAT DE VOLGENDE DAG STAAT TE GEBEUREN!!!

ZOALS ANTHONY BEETJE BIJ BEETJE WERD DOODGEMAAKT, ZO DOEN ZE IN DEN HAAG PRECIES HETZELFDE MET MENSEN.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23195095/___Verdachte_steekpartij_8_jaar_gepest___.html

IK KAN ME VERDOMD GOED VOORSTELLEN DOOR WAT VOOR EEN HEL DIE JONGEN IS GEGAAN.
EN NOG BETER ; IK BEGRIJP MAAR AL TE GOED WAAROM ANTHONY DEED WAT IE DEED!!!

Zonder dit als een drama te willen neerzetten mag er bij stil gestaan worden dat uitkeringsgerechtigden tegenwoordig psychisch mishandeld worden door het Work First Programm van ons schijnheilige Kabinet.

Het gaat om de geestelijke pijn, beledigingen, psychische druk, manipulatie, inbreuk op je privacy, en al die zaken waardoor je minder gelukkig in het leven staat (gederfde levensvreugde) als het de mensenrechten aangaat van de "uitkeringstrekker".

http://motekfromspace.wordpress.com/2007/12/15/armoede-wordt-gecreeerd-door-te-weinig-vrijheid-en-te-veel-overheid-en-in-stand-gehouden/

 

 

Het aantal zelfdodingen is vorig jaar flink toegenomen. In 2012 maakten 1753 mensen een einde aan hun leven, het jaar daarvoor waren dat er 106 minder: 1647.

2012 was het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal zelfdodingen steeg. Het Centraal Bureau voor de Statistiek telde alleen in 1984 een hoger aantal zelfdodingen. Toen waren het er 1782.

Recessie
Zowel een onderzoeksgroep van het VUmc als een Brits onderzoek zien een verband tussen de stijging van het aantal zelfdodingen en recessies, meldt Nieuwsuur. Ook in 1984 zat Nederland in een crisis.

Volgens de Britten stijgt het aantal zelfdodingen tijdens economische crises met 8 tot 15 procent.

http://nos.nl/artikel/521124-aantal-zelfdodingen-fors-gestegen.html

 

 

IN 2012

Er heerst een crisissfeer op de anders zo gezellige markt op het Afrikaanderplein in Rotterdam.

Veel marktkooplieden hebben het zwaar nu de gemeente het stageld voor de kramen met een derde heeft verhoogd. De onrust wordt nog eens extra vergroot door de zelfmoord van een marktkoopman en enkele anderen die een poging daartoe deden. Collega’s vrezen dat nog meer marktlui de zware financiële lasten niet gaan trekken.

http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2012/marktkooplui-tot-wanhoop-gedreven/#.T4aU6Yyzgg4.nujij

 

 

Uitkeringsgerechtigden plegen vaker zelfmoord dan mensen met een baan. Daarom moeten medewerkers van sociale diensten getraind worden om suïcidaal gedrag te herkennen. Zij kunnen het aantal mogelijk omlaag brengen, staat in een onderzoek van het CBS, de GGD Den Haag en het Leids Universitair Medisch Centrum.

De onderzoekers hebben alle zelfmoorden tussen 2002 en 2011 onderzocht. Ze zeggen dat onder mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering vijf tot acht keer vaker zelfmoord voorkomt.

Mannen en vrouwen
Er werd altijd gedacht dat vooral alleenstaande mannen zelfmoord plegen, maar nu blijkt het hebben van een uitkering ook een belangrijke factor te zijn.

Mannen met een uitkering maken meer dan 4,5 keer vaker een einde aan hun leven; vrouwen ruim zes keer vaker.

Vicieuze cirkel
Werkloosheid kan leiden tot suïcidale gevoelens, zeggen de onderzoekers. Maar suïcidale gevoelens kunnen ook de oorzaak zijn van werkloosheid.

http://nos.nl/artikel/582293-meer-zelfmoord-uitkeringsgerechtigden.html

 

 

GOFFFERRR NOOIT ZAL ER IEMAND EENS ZEGGEN DAT UITKERINGSGERECHTIGDEN UIT FINANCIELE WANHOOP ZELFMOORD PLEGEN.

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT EENS DE WOORDEN DAT DIT KOMT DOOR HET KUT BELEID DAT GESTAPO JETTA KREUPELSMA UITVOERT MET DE REST VAN HET POLITIEKE TUIG!!!!!!!!!!

JATTA KREUPELSMA DIE ZELF NIET DEUGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In 2003 hield Jetta essentiële informatie achter die uiteindelijk leidde tot het faillissement van de Stichting Ondernemend Welzijn.

 

In november 2003 stond haar positie ter discussie vanwege haar rol bij het faillissement van welzijnsorganisatie Stichting Ondernemend Welzijn. Ze zou informatie achter hebben gehouden en weigerde 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor sanering van de instelling. Klijnsma overleefde echter een motie van afkeuring.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jetta_Klijnsma

 

JETTA KLIJNSMA WOONT IN GEKRAAKT MILJOENENPAND

Staatssecretaris van Sociale Zaken zorgt goed voor zichzelf.


Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken haalde zich de woede van velen op de hals door te stellen dat een moestuin een goede oudedagsvoorziening is. Voor zichzelf heeft de PvdA-staatssecretaris het beter bekeken. De socialiste woont in een kapitaal monumentaal pand dat door haar man gekraakt werd, waarna hij het voor een schijntje opkocht.

http://www.weekend-online.nl/nieuws/13407/jetta-klijnsma-woont-in-gekraakt-miljoenenpand

WE WILL ... WE WILL BREAK YOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!