Home » Troonrede Juliana en gehersenspoelde koeien...

Nog even en het is weer december. Wat vliegt de tijd.

 

Het wordt kouder buiten dus de verwarming soms hoger en warme jassen aan. Als je die hebt dan tenminste want wie alleen maar een dun zomerjasje tot beschikking heeft moet twee truien aan om niet helemaal te bevriezen.

 

Het snotteren begint weer in volle hevigheid en dan ben je toch wel blij dat je niet zo vaak naar de winkel moet en lekker binnen kunt blijven.

 

Voordeel daarvan is dat ik niet hoef te kijken naar de kerstversieringen in de winkel. Geen kerstmuziek hoef te horen. Geen gebakken lucht van oliebollen hoeven ruiken.

 

Pakje van 10 kerstkaarten gekocht voor wat mensen in de buurt. Familie ziet ons niet meer staan dus hoeven ik niet te sturen. Dan kan ik wel denken ; postzegels gespaard. Tranen springen in mijn ogen als ik terugdenk aan de tijd toen ik bij mijn oma en opa op bezoek ging met de feestdagen.

 

De reclamesticker die ervoor zorgt dat er geen reclame meer in de brievenbus wordt geschoven zorgt ervoor dat ik me niet blind staar op spulletjes die je iemand cadeau had kunnen doen. Dit jaar zit er voor mijn zoon helemaal niks in en dat doet pijn.

 

Kerstboom optuigen? Waarom? Voor wie? Er valt niks meer te vieren.

 

De armoede is gestegen met alle nadelen vandien.

 

Tranen wegslikken en doorleven in de wetenschap dat vanaf januari het nog slechter zal gaan.

 

Veel landen in rep en roer. Overal mensen die in dezelfde ellende zitten en het houdt maar niet op.

 

Blanke agent die iemand met een andere huidskleur doodschiet. In Nederland een agent met een andere huidskleur die een Marokkaanse jongen mishandelt en daarna zijn vader.

 

Een Pool die in Nederland vrijuit gaat na het doodrijden van een 2jarigmeisje en haar opa en oma. En dat terwijl de Waxinelichtgooier Erwin een jaar in voorlopige hechtenus heeft gezeten. De officier van jusitite eistte dat Erwin opgenomen zou moeten worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Hoe krom dingen kunnen zijn...

 

Ramp MH17, 278 slachtoffers. Het gelieg erom heen.

 

Zwarte piet wordt ter discussie gesteld.

 

Molukkers regearen pissed off wanneer er een blank gezin in hun buurt worden gesettled.

 

Dit is Nederland toch? DACHT IK...

 

Nederland raakt een beetje vol...

 

Nederland raakt zijn normen en waarden kwijt. Nederland raakt zijn eigen cultuur kwijt doordat de niet-Nederlanders hier effe komen vertellen wat wel en wat niet hoort in dit land, MIJN land. Zodra je daar iets van zegt dan discrimineer je en de regering laat het toe...

 

Koningin Juliana echter niet...

 

Juliana zei het tientallen jaren geleden al dat ons land vol was. Het is nu overvol!

 

Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: "Nederland is vol, ten dele overvol." Zij werd daarin bijgevallen door vele vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: "Nederland is vol, vol, vol".
http://www.sdnl.nl/smalhout.htm

 

 

 

 

Inderdaad. Nederland is vol maar onze politici houden opzettelijk hun oogkleppen op.


Jaren geleden was er een econoom die in een artikel beargumenteerde dat uitkeringen goed zijn voor de economie. Grofweg gezegd ging het als volgt: Mensen met een uitkering kunnen immers consumeren, wat ze anders niet zouden kunnen. Ze zorgen dus voor meer omzet voor winkels, bedrijven, en dus uiteindelijk voor meer werkgelegenheid. Als deze mensen geen uitkering zouden krijgen dan zouden deze consumptie uitgaven niet kunnen worden gedaan en zou dus de economie minder kunnen groeien.

 

De meestwaarschijnlijke uitkomsten van de nieuwe bezuinigingsronde die het kabinet wil doorvoeren zijn hogere lasten en lagere uitkeringen. Maar volgens verschillende economen wordt de economie daar niet beter van.
http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/420878-1203/economen-waarschuwen-voor-bezuinigingen

 

 

Het aantal mensen dat van gratis voedselpakketten leeft, is het afgelopen jaar explosief gestegen, meldde onlangs dit dagblad. Er zijn nog meer alarmerende berichten, bijvoorbeeld dat er uit honger groenten worden gestolen uit volkstuintjes, dat steeds meer Nederlanders rood staan en tallozen hun schulden niet meer kunnen betalen. Volgens Martin Dessing is dat het gevolg van 'de euroramp die ons allemaal treft".

Het ziet er naar uit dat het overheidsbeleid, dat van alle Nederlandse staatsburgers betalende debielen wil maken, in de naaste toekomst zal worden voortgezet. Zo mogen we binnenkort stemmen over de Europese grondwet die een bijna 100 procent Frans product is. Niemand heeft ooit één bladzijde gelezen van het ruim 400 pagina's dikke boek. Wij worden door onze eigen regering gereduceerd tot een soort analfabetisch stemvee dat straks zonder vragen steeds meer geld moet betalen voor een organisatie waar wij in feite niets over te vertellen hebben. Daarom is 'de euroramp' een aanrader voor iedereen die graag eens door het valse eurosprookje heen wil prikken en die wil weten waardoor ons eens zo plezierige land voor velen onbewoonbaar dreigt te worden.
http://www.sdnl.nl/smalhout-3.htm

 

 

Wij zijn allemaal gehersenspoelde koeien...
http://katskleuren.wordpress.com/2014/11/27/wij-zijn-allemaal-gehersenspoelde-koeien/

 

 

Geweldig zinnetje uit het begin van gehersenspoelde koeien:

The greatest resource for any human being to be able to control is not natural resources like tools or animals or land, but other human beings.

Tuurlijk. Als jij andere mensen in je macht hebt, kun je die dwingen, je machtsbasis steeds verder uit te bouwen met hun arbeid.

 

Uitzendkracht uitgeknepen

 

Het trieste resultaat van dit kapotmakende gedoogkabinet, schrijft Henk Henderson uit Odiliapeel, is dat uitzendkrachten vogelvrij zijn. De opmerkingen van FNV-voorzitter Ton Heerts over werkgevers die hun personeel voor miljarden beroven zijn hem dan ook uit het hart gegrepen.
http://www.telegraaf.nl/watuzegt/23376276/__Uitzendkracht_uitgeknepen__.html

 

 

Helemaal nu tegenwoordig daar ook geen werk meer is sinds de invoering van de participatiewet. Werken naar vermogen met behoud van bijstand.

 

Oftewel: Dwangarbeid verkapt onder de burgerplicht. En nu deze broodroofwet een feit is, zal de economie zich weer razendsnel herstellen maar niet heus.

 

En wederom vaart het kapitaal er wel bij!

 

Zie ook deze uitzending van Opgelicht om te zien hoe men onwillig het slachtoffer kan worden van dit roofsysteem!

Kijk de video op 31.00 minuten
http://www.npo.nl/opgelicht/18-11-2014/AT_2015743

 

 

Stop werken zonder loon

 

Het komt steeds vaker voor: werkzoekenden die in de bijstand zijn beland, worden via de gemeente aan het werk gezet en krijgen daar geen loon voor. Werkzoekenden die 'gratis werk' moeten doen in de zorg, het personenvervoer, de groenvoorziening of de post. Zij mogen al blij zijn als zij hun bijstandsuitkering van 900 euro per maand mogen behouden.
http://dewaarheid.nu/nov01/stop_werken_zonder_loon.htm

 

 

Dit wordt met een mooi woord 'Hervorming' van de arbeidsmarkt genoemd.
(Verplichte tewerkstelling -zonder fatsoenlijke rechten- staat veel minder chic). Wat men echter vergeet is dat deze tewerkstellingen ten koste gaan van steeds meer (bestaande) arbeidsplaatsen.. Maar werkgevers likken hun vingers af bij voortdurend inwisselbare voordelige krachten.. Je kunt het vergelijken met uitverkoop op de arbeidsmarkt..
Dat het laatste restje koopkracht bij steeds meer mensen als sneeuw voor de zon verdwijnt is waarschijnlijk van later zorg, en wie dan leeft wie dan zorgt..

 

Vakantiebaan zorgmedewerkers na ontslag

 

Ontslagen zorgmedewerkers in Limburg worden in groten getale gevraagd om weer aan de slag te gaan bij hun oude werkgever. Maar wel als vakantiekracht en tegen een lager loon. „Waanzin” en „slecht getimed”, zeggen de vakbonden.

 

Door Eric Seuren


Om hoeveel werknemers het gaat, weten de bonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU'91 en FBZ niet, maar ze zeggen veel meldingen van leden te krijgen. „Hoewel er op het eerste oog geen regels overtreden worden, verdient dit absoluut geen schoonheidsprijs. Het is te gênant voor woorden”, vindt Jacob Riepe, bestuurder Zorg van de CNV. „Eerst ontsla je mensen en dan haal je ze weer terug als goedkope vakantiekracht.”


De vakantiebaan weigeren is voor medewerkers geen optie, zegt Karim Skalli, bestuurder Zorg bij Abvakabo FNV. „Als ze via het UWV teruggevraagd worden, betekent weigering in veel gevallen korting op de WW-uitkering. Ze staan met de rug tegen de muur.”
http://www.limburger.nl/article/20140519/REGIONIEUWS01/140519011

 

 

Aldel biedt ex-werknemers minimumloon

 

Twee weken geleden waren medewerkers van Aldel in Delfzijl nog zo blij dat het failliete bedrijf wordt overgenomen. Maar vandaag blijkt dat de nieuwe Amerikaanse eigenaar de medewerkers veel minder salaris wil geven. Sommige mensen gaan er zelfs 700 euro per maand op achteruit.

Eind vorig jaar moest de fabriek dicht en volgde een massaontslag. Een deel van het personeel kan weer aan de slag, maar dus wel voor veel minder geld.


video
http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2014/aldel-biedt-ex-werknemers-minimumloon/

 

 

OVERLEVINGSDRANG MAAKT MASSIEVE KRACHTEN LOS IN MENSEN. NIETS TE VERLIEZEN MAAKT DRIE MAAL ZO STERK...