Home » 2015 zwart jaar voor zieken, gehandicapten, kwetsbare kinderen en ouderen

Kaalslag thuiszorg wordt nu zichtbaar

 

Duizenden ouderen, zieken en gehandicapten hebben de afgelopen weken van hun gemeenten te horen gekregen dat zij vanaf 1 januari volgend jaar geen of veel minder thuiszorg krijgen. Ze moeten maar een beroep doen op hun familie, buren of andere vrijwilligers.

Tegelijkertijd kondigen zorginstellingen massaal ontslagen aan.

De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg naar de gemeenten beginnen nu zichtbaar en voelbaar te worden, constateert Abvakabo FNV, die inmiddels 20.000 handtekeningen heeft verkregen onder een lopende petitie de zorg ’te redden’.
http://www.stopdebankiers.nl/2015-zwart-jaar-voor-zieken-gehandicapten-kwetsbare-kinderen-en-ouderen/

 

 

Bejaard stel naar rechter om hulp te behouden

Een hoogbejaard stel (88 en 89 jaar) dat dankzij huishoudelijke hulp zelfstandig kan blijven wonen, ziet deze hulp per 1 januari ophouden, maar pikt dat niet zomaar.

Vandaag dient hun zaak tegen de Friese gemeente Dantumadiel, waar ze wonen, bij de rechtbank in Groningen.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bejaard-stel-naar-rechter-om-hulp-te-behouden

 

 

Burger stapt naar rechter om zorghervorming

De dochter van een hoogbejaard hulpbehoevend echtpaar dat volgend jaar door de hervorming in de zorg zijn huishoudhulp verliest, sleept de gemeente voor de rechter. Het is de eerste keer dat een burger een rechtszaak begint tegen de zorghervorming.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23295104/__Naar_rechter_om_zorg__.html

 

 

Klijnsma: Sociale participatie ouderen met een laag inkomen bevorderen

 

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) roept maatschappelijke organisaties op met plannen te komen om kwetsbare ouderen met een laag besteedbaar inkomen beter aan de Nederlandse samenleving te kunnen laten meedoen. Dit vermindert hun isolement en vergroot hun sociale leefomgeving.
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/11/25/klijnsma-sociale-participatie-ouderen-met-een-laag-inkomen-bevorderen.html?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

 

 

Wat zou Klijnsma in gedachten hebben voor die oude mensjes? Schoffelen? Post rondbrengen? Productiewerk bij de Volvo? Taxi rijden? Bonsaiboompjes kweken???


Klijnsma moet eerst maar eens de plannen tot invoering van de mantelzorgboete maar eens ongedaan maken. Maatschappelijke organisaties moeten de waandenkbeelden van Klijnsma uitvoeren? Dat heeft niets meer te maken met het land besturen en het volk vertegenwoordigen maar alles met dictatuur!!!

 

'Frontale aanval op uitkeringsgerechtigden is ingezet'

 

De hervormingsplannen van het kabinet voor de bijstand moeten zo snel mogelijk de prullenbak in. Dat is het oordeel van belangenorganisaties waaronder vakbeweging FNV, Voedselbanken Nederland en de Bijstandsbond, bleek vandaag bij een hoorzitting in de Tweede Kamer. De mogelijkheid in het wetsvoorstel om een uitkeringsgerechtigde tot drie maanden zijn uitkering te ontzeggen is in strijd met de mensenrechten, betoogde een advocaat.

 

Mensenrechtenadvocaat Jelle Klaas, tevens lid van de Internationale Socialisten, meent dat het voorstel 'vol met mensenrechtenschendingen zit'. Hij noemde de plannen een 'feest in de rechtszaal'. 'Ik kan u verzekeren dat we die zaken gaan winnen.' Het tijdelijk ontnemen van de uitkering kan grote gevolgen hebben, schetste hij. 'Drie maanden geen uitkering betekent drie maanden geen huur betalen, betekent het huis uit, of dat gas, water en licht worden afgesloten. Dat zijn allemaal juridische gevolgen.' Het aantal mensen dat honger lijdt, zal toenemen, verwachtte hij. 'Dit gaat gierend fout lopen.'
http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte-ii/frontale-aanval-op-uitkeringsgerechtigden-is-ingezet~a3552995/

 

 

Ja het is nu eenmaal makkelijker om de zwaksten te pakken dan de mensen waar je straks de voetjes moet wassen voor een mooi baantje. Dat vindt ik nou ook zo erg aan de VVD. Stelen van de armen en geven aan de rijken. Miljarden aan witte boorden fraude ongemoeid laten maar tot in het uiterste je best doen om de mensen die toch al bijna niet meer te eten hebben en aan een zijden draadje onderaan de maatschappij bungelen uitknijpen misbruiken uitbuiten en het leven tot een hel maken. Ik ben oprecht blij dat ik dat straks als ik dood ben niet aan Petrus hoef uit te gaan leggen en ik vraag mij serieus af met welke smoezen zulke mensen dan aan komen zetten.

 

Participatiewet gaat bijstandsgerechtigden, arbeidsgehandicapten en laagopgeleiden helemaal geen betere positie op de arbeidsmarkt bezorgen. En wel om drie redenen.


Bijstandsgerechtigden krijgen vaker met strafkortingen en andere sancties te maken. Wajongers die kunnen werken, zien hun uitkering verlaagd van 75 naar 70 procent van het minimumloon. Nieuwe arbeidsgehandicapten die in theorie kunnen werken maar geen baan vinden, komen in de bijstand (voor alleenstaanden 50 procent van het minimumloon). Die uitkering vervalt bij een te hoog vermogen of als iemand inwoont bij een partner of ouders met een uitkering of inkomen. Het kan niet anders of het aantal arme Nederlanders zal de komende jaren doorgroeien.
http://www.socialevraagstukken.nl/site/2014/04/04/participatiewet-wordt-een-drama/

 

 


Even voor alle duidelijkheid ... VRIJWILLIG IS HET NIET !!!!!!!!!!!!!! ( afgezien van de het echte ouderwetse vrijwilligers werk natuurlijk ) ... Het is of werken of je uitkering kwijt raken en op straat belanden.

Slavernij is het en niets anders. Wij moeten nu werk doen om onze magere uitkering te behouden omdat we werkloos zijn terwijl er meer dan genoeg werk is om misschien wel de helft van de werklozen aan het werk te zetten als ze van die slavernij afstappen. Het is gewoon machtsmisbruik en wij kunnen niet anders dan gehoorzamen om nog een beetje redelijk te kunnen leven.

Daarnaast is het enigste wat je krijgt een hoop leuke praatjes en leugens van je contact persoon en als je je daar teveel tegen verzet dan word je zo 10 of 20% gekort op je uitkering totdat je weer gaat luisteren en doen wat hun zeggen.

 

Dat mensen werken zonder loon is al langer gaande, maar neemt de afgelopen tijd zienderogen toe. Een gevaarlijke ontwikkeling. Zeker in deze crisistijd, met meer dan 650.000 mensen die werk zoeken. Steeds vaker worden betaalde banen omgezet in gratis werk. Kijk naar de groenvoorziening, de zorg, het personenvervoer, de post. De banenversnipperaar staat op de hoogste stand. Alleen al in de zorg verdwijnen de komende tijd 10.000-en banen. Dit is het grootste massaontslag sinds de sluiting van de mijnen. Terwijl we allemaal weten dat zorg gewoon nodig blijft. Niemand wil toch dat onze ouderen, gehandicapten en zieken uitsluitend worden verzorgd door vrijwilligers? Het is daarom belangrijk dat zowel de landelijke als de lokale politiek afspreken dat dit werk gedaan wordt door echte zorgmedewerkers en dat mensen gewoon volgens de cao worden betaald. Het wordt ook tijd dat we de werkloosheid aanpakken, door bestaande banen eerlijk te verdelen tussen jong en oud.
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29014_pak_de_werkloosheid_aan_niet_de_werklozen/

 

 

JUIST JA, BANEN EERLIJK VERDELEN!!!

 

Het net gekozen Europarlement blijkt flink bij te beunen. Meer dan de helft van de 751 leden heeft aan een maandinkomen van 8000 euro niet genoeg. Van de 26 Nederlanders spant Agnes Jongerius de kroon met een maandelijks extra zakcentje tot 12.497 euro per maand.
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3768588/2014/10/14/8000-euro-niet-genoeg-helft-van-Europolitici-klust-bij.dhtml

 

 

EN DAN VAN MENSEN VERWACHTEN DAT ZIJ MET 900 EURO OF ZÉLFS MINDER MOETEN RONDKOMEN???


VERBIEDEN DAT IEMAND ER BIJBAANTJES OP NAHOUDT!!! WERK EERLIJK VERDELEN EN BETALEN NA WERK VERRICHTEN!!!

 

Zolang er meer werklozen zijn dan banen zul je dit probleem nooit gaan oplossen. Zolang het voor bedrijven zelf moeilijk is om hun kop boven water te houden, los je dit probleem niet op. Zolang er makkelijk mensen van buiten Nederland binnen komen los je dit niet op. Het systeem zit zo in elkaar dat het voor iedereen min of meer overleven is. Wil je weer een menselijke invulling, dan zul je de grenzen dicht moeten gaan gooien en er een vast systeem van lange structuur moeten hebben.

 

http://www.werkloosheidsmeter.nl/

 

 


NIET WERKLOOSHEID, MAAR DE BEHANDELING VAN WERKLOZEN LEIDT TOT ZELFDODING!!!

 

Wat een vooringenomen standpunt, ik citeer: “Het hoge aandeel van mensen met een uitkering in de groep die zelfdoding pleegt, geeft aan dat het langdurig niet deelnemen aan de arbeidsmarkt een belangrijke factor is.” Iedereen die eens op een normale manier in gesprek gaat met mensen zonder betaald werk, zal ogenblikkelijk merken dat het probleem niet schuilt in het niet hebben van werk, maar in de batterij aan sancties, vernederingen en het financieel zodanig marginaliseren dat élke deelname aan de maatschappij zo goed als uitgesloten is.
http://www.doorbraak.eu/niet-werkloosheid-maar-de-behandeling-van-werklozen-leidt-tot-zelfmoord/

 

 

Vervelend aan het loket? Dan geen uitkering
Staatssecretaris Klijnsma: 'Zeer ernstig wangedrag' wordt opgenomen in wetgeving


Het is toch werkelijk niet meer te geloven dat er maar geaccepteerd moet worden dat je als een 'zombie' overal mee akkoord moet gaan en dat je anders gewoon gechanteerd wordt op je levensbehoeften
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/17618_vervelend_aan_het_loket_dan_geen_uitkering/

 

 

Menig uitkeringsgerechtigde hield een posttraumatische stressstoornis over van de laatste jaren. De uitvoering van beleid neemt steeds hardere vormen aan die mensen ráákt.
De pleisters-plakkerij houdt weinig meer in dan je vervolgens onder behandeling laten stellen van de Geestelijke Gezondheids Diensten en Psychologen die een graai nemen in de drugs-kast om je wat te verdoven. En je vervolgens als zombie doorschuiven.
Zonder dit als een drama te willen neerzetten mag er bij stil gestaan worden dat uitkeringsgerechtigden tegenwoordig psychisch mishandeld worden door het Work First Programm van ons schijnheilige Kabinet.

Omdat het restant van recht laten gelden via bezwaarschriften voor menig minima al niet meer haalbaar is. En een klachtenprocedure ook een lachertje is geworden…

Geestelijke schade kan iemand oplopen door inbreuk, inbraak, overbelasting, overspannenheid en ga zo maar door. Om het Rijk aan te klagen vanwege het feit dat minimale inkomens en zeker uitkeringsgerechtigden geestelijke schade oplopen wegens het inperken van vrijheid dmv sanctiedreigingen is bestemd voor een advocaat die dit aandurft.
http://motekfromspace.wordpress.com/2007/12/15/armoede-wordt-gecreeerd-door-te-weinig-vrijheid-en-te-veel-overheid-en-in-stand-gehouden/

 

 

Den Bürgern kann man leider nicht sagen, worum es dabei geht: „Die Verhandlungen brauchen ein hohes Maß an Vertraulichkeit, wenn sie erfolgreich abgeschlossen werden sollen.“

Das ist die Neue Weltordnung, wie die EU sie sich vorstellt: Hinterzimmer-Politik mit den Lobbyisten, Propaganda für die Bürger.
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/28/geheimtreffen-eu-schwoert-staaten-auf-neue-weltordnung-ein/

 

 

Droogleggen van de elite

Hierbij kunnen we de volgende technieken hanteren:

– Kopen bij een zo klein mogelijk bedrijf. Een markthandelaar of zelfstandige slager in plaats van een supermarkt bijvoorbeeld.
– Geef zo min mogelijk uit aan vaste lasten.
– Vermijd banken en de financiële sector zoveel je kunt. Kies voor een bank als Triodos of ASN. De Rabobank, ooit een bank van het gewone volk, is helaas nu in de greep gekomen van de elite, zeg daar je rekening dus zo snel mogelijk op.
– Koop kleine merken of merkloze producten.
– Koop direct van de boer of van de kleine fabrikant zelf.
– Wek zelf je energie op. Probeer, als het even kan, geheel off-grid te leven.
– Koop geen muziek van grote muziekmaatschappijen en top-40 artiesten, maar van artiesten zelf of van kleine onafhankelijke platenlabels.
– Stem op kleine partijen, zoals de Partij voor de Dieren of de kleine christelijke partijen.
– Maak de elite overbodig, door zelf problemen op te lossen in plaats van de hulp van elitaire organisaties in te roepen.
– Help mee, patenten van de elite waardeloos te maken door prior art aan te tonen.
– Kies voor open source alternatieven in plaats van elitaire producten.
– Laat je kind geen modeziekte aanpraten, zodat ze je een dure therapeut aan kunnen smeren.
– Ontwikkel technieken, die dure producten en diensten van de elite overbodig maken.
http://www.visionair.nl/ideeen/ideeenbus/hoe-maken-de-elite-overbodig/#.Up2YFk6w3hs.nujij

 

 


Euthanasie artsen uit België zoeken antwoorden in Auschwitz

Een groep Belgische artsen bezocht Auschwitz om antwoorden te vinden op ethische vragen over euthanasie.
http://www.360magazine.nl/politiek/4159/euthanasie-artsen-zoeken-antwoorden-in-auschwitz#.VHUHk9KG-Dl

 

 

 

 

 

AHA HET ANTWOORD VAN DE BELGISCHE ARTSEN... WAT ZOU JE DAAR EIGENLIJK KUNNEN AANTREFFEN???


GASKAMERS TOCH???


ZOU WEL MOOI VAN PAS KOMEN... IS DE ELITE , DE BILDERBERGDEBIELEN, DE NWO IN ÉÉN KEER VAN ALLE ONRENDABELEN AF...


GAS-MASSA-GENOCIDE OP BEJAARDE MENSEN, CHRONISCH ZIEKEN, MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING, MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE BEPERKING EN JA NATUURLIJK DE LAAGOPGELEIDE MENSEN EN WERKLOZE MENSEN...


TICKET AFHALEN BIJ DE SOCIALE DIENST ONDER VERMELDING VAN : TREIN NAAR NIEMANDSLAND???

Maak een Gratis Website met JouwWeb