Home » Jetta Klijnsma en de gehandicapten / zieken

Bedrijven worstelen met inzet arbeidsgehandicapten

 

Een op de drie bedrijven worstelt met de verplichte inzet van werklozen en arbeidsgehandicapten. Dit leidt soms tot verdringing van andere medewerkers. Dat meldt het NCRV-programma Altijd Wat op basis van een enquête onder 313 bedrijven in samenwerking met dagblad Cobouw.

 

Gemeenten eisen steeds vaker van bedrijven dat zij mensen met 'een afstand' tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen als ze een opdracht voor de gemeente uitvoeren. Bijna de helft van de bedrijven zegt dat hun werkzaamheden niet door die mensen kunnen worden verricht. Ze zeggen vakmensen nodig te hebben. Bijna een kwart van de bedrijven heeft personeel moeten ontslaan. Tweederde vindt het oneerlijke concurrentie.

 

Per 1 januari gaat de Participatiewet in. Bedrijven zijn dan verplicht om tot 2026 honderdduizend mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen.

http://www.nieuws.nl/economie/20140926/Bedrijven-worstelen-met-inzet-arbeidsgehandicapten

 

 

En dan worden in totaal 100.000 mensen ontslagen? Mensen die zelf gezinnen hebben en wellicht ook koopwoningen? En wat lost dat op??? 

 

Stom van mij, natuurlijk levert dat wat op. Geld voor de bazen! Een Wajonger, iemand met beperking gaat natuurlijk werken met behoud van Wajong of uitkering (kan ook nog). UWV, Sociale Diensten geld bespaart dat betaald nu de nieuwe baas. De nieuwe baas verdient daar natuurlijk ook weer aan. Hij betaald enkel de Wajongkosten en daarmee is het klaar. 

 

Dat zou in het geval van mijn zoon betekenen 180 euro Wajong en dan 5 dagen in de week 8 uur per dag werken. Minus zijn zorgrekening van 130 euro... Ik dacht dat slavenarbeid verboden was in Nederland??? 

 

Oh nee wacht eens even... op de gouden koets staat de prent van...... slavenarbeid, dat vergemakkelijkt natuurlijk de zaak om slavernij in stand te houden...

 

Gepubliceerd op 21 sep. 2014

Het bijstandsbeleid is genoeg reden voor mensen om naar Het Binnenhof te gaan op Prinsjesdag 2014. Jetta Klijnsma neemt haar verantwoordelijkheid als staatssecretaris serieus en liet zich 'staande houden' door We Are Change Rotterdam en een aantal mondige burgers. 16 september 2014, Den Haag.