Home » Socialiteit en solidariteit onder de mens is gestorven

Twee dagen geleden was ik bezig de hele zooi zwachtels en Mesorb van mijn benen te halen. Schijnbaar had ik een plekje over het hoofd gezien toen ik hem eerder verschoonde en lag er géén vetgaasje overheen. De Mesorb plakte erin vast en ik trok het los. Gevolg een behoorlijke spuitfortuin van bloed. Een dicht onderliggend vaatje stuk getrokken. Bloed droop overal. Keukenvloer helemaal onder. Een geluk dat het gebeurde toen mijn moeder aan het aanrecht bezig was. Meteen aan de slag met drukverband. Goed afbinden, diepvrieselementen erop en afbinden met verband zodat de elementen bleven zitten. Daarna flauw gevallen door verlies aan bloed. Toen ik bijkwam was de keukenvloer deels schoon. Duurde even voordat ik er weer echt bij was. Op de bank gaan liggen met mijn been omhoog en in slaap gevallen. Zal een uur later zijn geweest toen mijn moeder me wakker maakte en zei dat de Mesorb droog was gebleven. Bloeding was gestopt en ik kon mijn been verder verzorgen. Had geen huisarts of ziekenauto nodig. Ken dit hele verdomde proces als geen ander en om daar nou geld aan te verspillen? Mijn linker voet staat helemaal bol van het vocht. Krijg geen schoen aan. Sandaal van mijn zoon weigerde door het vocht ook al dienst. Aangepaste schoenen? Ja misschien ooit als ik een ezel heb die euro's poept.

 

Terwijl ik mijn gehavende been schoon sproeide dacht ik terug aan een bericht een paar jaar geleden.

 

Rutte in 2006 : bijstand afschaffen voor iedereen die kan werken

Kandidaat-lijsttrekker Rutte van de VVD wil de bijstandswet sluiten voor iedereen die niet arbeidsongeschikt is. Hierover moeten in de komende kabinetsformatie afspraken worden gemaakt, zegt hij deze week in een interview met het weekblad Elsevier. Het CDA ziet echter niets in zijn voorstellen, evenmin als de PvdA.
http://jdreport.com/rutte-in-2006-bijstand-afschaffen-voor-iedereen-die-kan-werken/

 

 

De bijstandwet afschaffen is geen goede zaak daar er altijd mensen onder ons zullen zijn die daarvan afhankelijk blijven.
Op zich is het maar hoe je het leest. Stel je eens voor dat men de bijstand zoals deze in de huidige vorm en wetgeving wordt uitgevoerd daadwerkelijk zou opheffen. Alle straatklinkers uit Den Haag zijn dan te vinden op het binnenhof of door de ramen van de Sociale Diensten...

 

Kijkend naar mijn eigen benen vraag ik me af, wanneer ben je arbeidsongeschikt? Ik zie de diepe brede groeven in mijn benen. Koorts speelt weer parten. Ik föhn mijn benen droog wat eigenlijk niet veel nut heeft. Mijn benen prikken, steken en kloppen.
Ik ben fucking moe!

 

Rutte en Klijnsma leven niet in de realiteit maar dat kan ook niet met hun inkomen.

 

 

De weg van democratie naar sociocratie.

 

De Staat is een overkoepelende organisatie en die zorgt voor haar burgers, alle burgers. Vandaar de Overheid zorgplicht heeft. De individuele burger heeft dat niet. De individuele burger heeft rechten en draagt als het goed is verantwoordelijkheid. De onafhankelijke rechter is de enige instantie in Nederland die die zorgplicht van de Overheid kan afdwingen.
Dat kan bij burgers niet, burgers zijn vrije mensen.


Sluwe politici willen ons de laatste tijd laten geloven dat wij burgers die zorgplicht hebben maar dat is misleidend. In een Rechtsstaat heeft de Overheid zorgplicht en niemand anders. Welke middelen heeft de burger binnen de rechtsstaat om te krijgen wat in overeenstemming is met zijn of haar wezenlijke behoeften en waar hij binnen de gestelde kaders recht op heeft?
http://www.devrijecultureleruimte.nl/Tussen-Burger-en-Gemeente.html

 

 

SP: overheid duwt mensen dieper in schulden

 

DEN HAAG -


De overheid speelt vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van schulden of bij het verergeren daarvan. Gemeenten en andere overheidsinstantie staan meteen klaar om boetes op te leggen of uitkeringen van mensen met grote schulden te verrekenen met het inkomen. Dat zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut. Ze heeft dinsdag voorstellen gepresenteerd die voor verbetering moeten zorgen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23375279/___Overheid_duwt_mensen_in_schulden___.html

 

 

Overheid is, samen met de VERZEKERAARS de grote boef. BESLAGVRIJE VOET geldt in NL niet voor de ziektekostenverzekering. Voor wie dat niet meer weet:

Tot ca 10 jaar geleden was ziektekostenverzekering NIET VERPLICHT maar WEL BETAALBAAR

Met excuus dat wij daarvan allemaal beter zullen worden werd een VERPLICHTE ZIOKETKOSTENVERZEKERING OPGELEGD.

Daarna kwamen elk jaar steeds grotere premies en eigen risico's en steeds lagere vergoedingen.

375eur is ERG VEEL voor iemand met bijstand, dus komen mensen bij ziekte in problemen. Gerechtsdeurwaarder mag voor eigen kosten (en die maken zij al te graag - elk "bezoekje" ca 100eur, zo komt men snel op 800-1000eur) op de zorgtoeslag beslag leggen en HOEFT GEEN REKENING TE HOUDEN MET beslagvrije voet. Zelfs belastingdienst houdt altijd rekening met het beslagvrije voet maar gerechtsdeurwaarders in opdracht van Zorgverzekeraars NIET (een vroegere uitspraak vd rechter en die gebruiken alle deurwaarders gretig).

Gemeente *******-****** is ook hier een uitblinker in asociaal beleid: mensen met ene laag inkomen waren eerder verplicht en nu werden zij "vriendelijk" geadviseerd (praktisch gedwongen) ziektekostenpolis bij ISA Cura te nemen die 10-20% hoger is dan wat elke andere Nederlander voor dezelfde vergoedingen betaalt, want Gemeente Rotterdam betaalt geen bijziondere bijstand voor eigen risico (375eur) omdat er eenb "voorliggende voorziening" is in dit geval ISA Cura polis waarbij bijstandsgerechtigde een eigen risico van alleen 50eur hebben "Te mooi om waar te zijn?"


INDERDAAD:

 

1 ISA Cura Polis gaat samen met een "eigen risico verzekering" van ca 25eur/maand (dis NIET een VOORSCHOT eigen risico, waarbij in geval dat iemand niet ziek wordt het bedrag teruggestort zou worden, maar een "VERZEKERING", slim die verzekeraars ism Gemeente *******-****** he???).


Dit betekend dat bijstandsgerechtigde hun eigen risico, op die 50eur van overgebleven eigen risico na, vooraf betalen en in feite ALTIJD moeten betalen, terwijl gewone Nederlanders alleen als zij ziek zijn hun "eigen risico"
kwijt zijn


2 In vervolg krijgt binnen die polis het "geluksvogel-in-bijstand" 10tje vd Gemeente *******-****** "cadeau" ofwel korting (de rest van de Nederlanders krijgen ene korting tussen 10 en 15 eur afhankelijk vd polis biJ ELKE verzekering). Aangezien Gemeente *******-****** beweert zelf die 10eur te hebben betaald (wat te betwijfellen valt, want is minder dan standaard gegeven korting door de verzekeraars) koppelt gemeente *******-****** ook ene eis eraan: SoZaWe mag ALLE gegevens van de verzekerde inzien, opslaan en koppelen/delen naar eigen inzicht. dus gratis en voor niks mag gemeente doen wat die wil, wat weer bij "gewone" Nederlander niet zonder toestemming mag

3 de "leukste": die 50eur van "eigen rizico" is precies gelijk aan "vrije bestedingsruimte" van gemiddelde uitkeringsgerechtigde en komt gemeente Rotterdam niet in de situatie bijzondere bijstand hiervoor te betalen.

Een vergelijking met andere polissen laat zien dat een bijstandsgerechtigde 15-20% aan ziektekostenpremie betaalt dan elke andere Nederlander.

 

Kan jij verklaren waarom de zorgkosten nog steeds stijgen, terwijl het basispakket steeds verder wordt uitgehold (in de vorm van eigen risico en eigen bijdragen, preferentiebeleid, inperking vrije artsenkeuze), WMO geen recht meer is maar een voorziening en de toegang tot AWBZ-instellingen steeds verder wordt ingeperkt?


Waar blijven die centen hangen dan?

 

Veel SP'ers zitten in laag betaalde banen, juist omdat ze een sociale inslag hebben. Het zijn de mensen die aan het bed staan en onbetaald overwerken omdat ze het niet over hun hart verkrijgen iemand nog een uur met een volle luier te laten zitten. Het management vind het wel prima, want zij werken maar van 9-5 en kijken nooit op de werkvloer. Een voorbeeld is hier in de gemeente 56 zorgplaatsen maar wel 4managers en alle personeel dat niet aan het bed staat moet er uit. Het werk dat niet meer betaald wordt moeten vrijwiligers gaan doen ( let wel dit zijn de mensen die nu dus ontslagen zijn moeten terug komen om hun uitkering te behouden,leve de participatie samenleving.

 

De VVD reageerde eens met: "als mensen hun bekeuring of zorgpremie niet kunnen betalen, dan moeten ze dat goed voelen door een flinke boete". Wel gestoorde gek, ik heb nieuws voor jou : de mensen voelen dat al dagelijks: doordat ze 's winters kou lijden omdat ze geen fatsoenlijke jas of dekbed hebben; doordat ze niet fatsoenlijk kunnen eten; doordat ze hun kinderen niet op sport of muziekles kunnen doen; doordat ze niet naar verjaardagen kunnen; doordat ze niet naar de tandarts kunnen of naar het ziekenhuis vanwege het onbetaalbare eigen risico; doordat ze geen auto meer kunnen rijden; doordat ze geen gelikte telefoon of i-pad of tablets hebben zoals een VVDer die heeft; doordat ze naar de voetselbank moeten; doordat ze dagelijks door asociale klerelijers vernederd worden !!!!!

 

De overheid zou geen boetes moeten opleggen aan wanbetalers. Mensen zakken daardoor alleen maar dieper in de schulden, denkt de SP.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/sp-overheid-moet-wanbetalers-geen-boetes-opleggen?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

 

 

Wanbetalers... wat een lelijk woord... want veel 'wanbetalers' kunnen simpelweg niet betalen. wanbetaler impliceert dat iemand niet wil betalen. en een boete opleggen bij iemand die niet kan betalen heeft juist een averechts effect. is het geen beter idee om in plaats van wel of geen boete, een systeem ontwikkelen waardoor mensen in staat worden gesteld om alsnog te betalen? werkt dat niet kan er altijd nog over gestapt worden op boetes.

 

Is toch raar dat je boetes krijgt en gedwongen word om te betalen maar dat de lasten daardoor maar elk jaar verhoogd worden terwijl ze met een boete hun achterstand betalen ,door die boete zouden de lasten verlaagd moeten worden.
Of strijkt weer een vriend van een policus dat geld op zoals in Duinrell...

 

We hebben al lang niet meer een overheid die er is voor de bevolking.
Het is een stelletje bureaucraten die liegt, bedriegt, pedofielen beschermt en die iedere dag opnieuw bekijkt hoe ze nog meer geld van burgers kunnen stelen.

Zo gaan de middeninkomens volgend jaar meer dan 12 procent van hun vakantiegeld inleveren. Dat zijn geen misselijke percentages. Uiteraard worden er geruststellende geluiden gemaakt dat het allemaal wel meevalt omdat dit wel weer door andere dingen gecompenseerd zal worden. Natuurlijk, en Mark Rutte wordt de volgende paus; in ieder geval minstens zo schijnheilig. De enige reden dat ze dit doen is omdat het geld oplevert.

Zo hebben wij burgers toegestaan dat er een krankzinnig monster is gecreëerd dat overheid heet. Een monster dat langzaam maar zeker steeds meer vrijheden van je afpakt en waarvoor je ook nog grof mag betalen.

Vooral ook een monster dat nooit zal stoppen, maar steeds verder zal gaan. Die de bevolking aan het lijntje houdt met vage beloftes dat het volgend jaar allemaal beter zal gaan, maar ondertussen de laatste Euro's uit de zakken van burgers perst.

De reden dat dit allemaal gebeurt, is absoluut geen toeval zoals wij enkele weken geleden schreven:
http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8616:het-haagsche-monster-krijgt-steeds-meer-honger&catid=9:binnenland&Itemid=22

 

 

DE REDEN...

 

Naarmate overheden financiëel meer in de knoei komen door stagnerende economieën worden er drastischere maatregelen voorgesteld.
Wanneer je dan zo de toon en de tendens bekijkt, kun je je niet aan de indruk onttrekken dat overheden langzaam maar zeker richting onbetaalde slavenarbeid gaan voor hun burgers.

 

De tactiek is duidelijk. Alle rijkdommen op aarde verdwijnen in de zakken van enkelen en de rest van de bevolking dient als arme grijze muizen zoveel mogelijk afhankelijk te zijn van overheden.

Deze slavernij is echt niet alleen maar voor de jeugd. Ook de volwassenen die al volkomen afhankelijk zijn van de staat, worden behandeld als minderwaardige slaven.

 

De gemeente Amsterdam laat mensen in de bijstand 32 uur per week onbetaald dossierpagina's tellen, planten water geven of schoenen poetsen. Ook moeten zij als onderdeel van hun reïntegratie strijken, afwassen, nietjes uit paperassen halen of takken rapen in het Amsterdamse Bos. De bijstandsgerechtigden zelf noemen het werk zinloos en vernederend.

 

Wanneer we dit met z'n allen allemaal nog verder zullen tolereren dan kunnen we er maar beter aan wennen dat een groot deel van de bevolking in de toekomst onbetaalde slavenarbeid zal verrichten.
http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8565:meer-geluiden-om-slavernij-in-te-voeren&catid=37:wereld&Itemid=50

 

 

Monsanto veroorzaakt 291.000 zelfmoorden in India (met video)


Het is bekend dat Monsanto het leven voor veel boeren in Amerika zuur maakt door ze voor het gerecht te slepen wanneer ze door hen gekochte zaden van Monsanto opnieuw gebruiken voor een volgende oogst. De boeren worden via wurgcontracten gedwongen ieder jaar opnieuw dure zaden in te kopen. Vaak zijn gewassen afkomstig van Monsanto niet eens meer zaaddragend (steriel dus) en ben je dus genoodzaakt nieuwe zaden te kopen ieder jaar bij Monsanto.

Over de hele wereld zijn er ondertussen talloze boeren geweest die zelfmoord hebben gepleegd omdat ze geen enkele uitweg meer zien uit de wurgende greep van Monsanto.

Het land echter waar deze Monsanto gerelateerde zelfmoorden als gevolg van die praktijken de pan uitrijzen is India. Daar hebben tot nu toe al meer dan 291.000 boeren zelfmoord gepleegd omdat ze geen enkele uitweg meer zien.

De kleine boeren in India kopen dure Monsanto zaden die niet leveren wat hen wordt beloofd. Oogsten mislukken en/of de zaden leiden tot de ontwikkeling van zogenaamde superbugs (resistente insecten). Deze kunnen dan alleen worden bestreden met dure bestrijdingsmiddelen van Monsanto, zoals Roundup. Dit kunnen de boeren zich dan niet veroorloven en zo begint de neerwaartse spiraal.

Wanneer in India een boer zelfmoord pleegt, vervalt zijn schuld aan de rest van zijn familie. Wat bedrijven zoals Monsanto, Dow, Bayer en andere verkopers van zelfmoordzaden hebben gedaan is in feite een slaveneconomie gecreëerd die generaties lang zal voortduren.
http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8612:monsanto-veroorzaakt-291000-zelfmoorden-in-india&catid=37:wereld&Itemid=50

 

 

EN DAN VOORDAT IK WEER PROBEERDE OM DE SLAAP TE VATTEN VERSCHIJNT ER DIT BERICHT :

 

Trending: Inzamelingsactie voor juweel voor Amalia


Verbazing op Social Media om een inzamelingsactie voor een juweel voor Amalia. Er moet 45.000 euro bijeen worden gebracht voor een sieraad voor de toekomstige koningin. Initiatiefnemer is de 'Nederlandse Ontwerpwedstrijd', die nu 8 finalisten kent.


Maar het idee dat Nederlanders het benodigde geld in gaan zamelen, vindt weinig steun op Twitter. 'Geef om dit kind! Vergeet ebola, help Amalia aan haar juwelen!', twittert Sjoerd Harthold.
http://www.eenvandaag.nl/binnenland/trending-vandaag/55594/trending_inzamelingsactie_voor_juweel_voor_amalia

 

 

Onder de ontwerpen zijn een ring in twee kleuren goud met de initialen van Beatrix, Willem-Alexander en Amalia en een broche met een zon, een symbool uit het wapen van Argentinië.

Een vakjury kiest op 8 december de winnaar. RTL Boulevard meldde dinsdag dat Nederlanders een donatie kunnen doen om het bedrag van het cadeau voor prinses Amalia bij elkaar te krijgen. Het zou gaan om 45.000 euro.
http://www.eo.nl/tv/blauwbloed/artikel-detail/een-juweel-voor-amalia/

 

 

GOFFER EEN INKOMEN HEBBEN VAN JOU DAAR EN DAN OOK NOG OM EEN DONATIE DURVEN TE VRAGEN?????????

 

GOFFER WE KUNNEN ZELFS NIET EENS GOEDKOPE PRULLARIA KOPEN VOOR ONZE EIGEN KINDEREN MET SITERKLAAS OF KERSTMIS!!!

 

GOFFER DUIZENDEN GEZINNEN DIE NIET EENS EIGEN VERJAARDAG NIET MEER VIEREN OMDAT DAAR BOTWEG GEEN GELD MEER VOOR IS!

 

GOFFER DIE DURVEN WEL EN DAN NIET EENS DNA AFSTAAN!!!

 

Gisteren concentratieproblemen gehad met kleine makkelijke dingen. Vingers die gewoon verkrampten en in verkrampte houding bleven staan. Kan uit pure ergernis en stress komen. Niet vreemd ook als je dat allemaal via de media verneemt.


Ik blijf het schandalig vinden. Zoveel mensen in diepe schulden en dan voor dat blaag 45.000 durven te vragen.


Wordt tijd dat al die grootgraaiers eruit geschopt worden.


BAHBAHBAH VUILE HUICHELBENDE!!!


WEG MET HET KABINET EN DE ORANJES!!!

 

TIJD VOOR AFZETTING VAN AL DIE DIEVEN!