woensdag 27 mrt 2013

Patiënt met geldgebrek mijdt zorg

Patiënten met de laagste inkomens mijden noodzakelijke zorg, omdat ze niet genoeg geld hebben. Dat melden huisartsen en apothekers uit achterstandswijken aan de NOS.

In Nederland wordt een huisartsbezoek volledig vergoed door de zorgverzekering, maar op een deel van de zorg die de huisarts voorschrijft geldt een eigen risico van 350 euro. Ook valt een deel van de noodzakelijke zorg buiten de basisverzekering.

In Heerlen vertelt een huisarts dat sommige patiënten niet willen dat er labonderzoek wordt gedaan, omdat ze dan een rekening krijgen die ze niet kunnen betalen.
Een huisarts in Den Haag geeft het voorbeeld van een moeder die niet wil dat haar dochter een soa-test ondergaat, omdat dat onder het eigen risico valt.

Een veelgenoemd voorbeeld van medicijnen die niet meer altijd worden opgehaald bij de apotheker, is de maagzuurremmer. Maagzuurremmers kosten zo'n 12 euro bij de eerste voorschrijving.

Het middel wordt onder andere voorgeschreven aan patiënten die een cocktail van medicijnen of pijnstillers slikken. Het beschermt de patiënten tegen maagbloedingen en -perforaties.

Sommige huisartsen vertellen over patiënten die terminaal zijn en onnodig lijden, omdat ze de middelen niet kunnen betalen.

http://nos.nl/artikel/489319-patient-met-geldgebrek-mijdt-zorg.html

 

Met als resultaat...

Aantal maagbloedingen gestegen door bezuinigingen


Het aantal maagbloedingen bij risicopatiënten die geen maagzuurremmers gebruiken is vorig jaar met 16 procent gesten.
Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), meldt de NOS donderdag.
Volgens het instituut kregen naar schatting 2.600 gebruikers van pijnstillers een maagbloeding, omdat ze geen maagbescherming gebruikten. Dat zijn er 360 meer dan in 2011, meldt het instituut.
http://www.nu.nl/algemeen/3604169/aantal-maagbloedingen-gestegen-bezuinigingen.html

"Anno 2015 kunnen steeds meer mensen hun zorgverzekering niet meer betalen. Op dit moment zijn er maar liefst 331.000 mensen die verzekerd zijn, maar geen zorgpremie of eigen risico afdragen aan hun zorgverzekeraar. Eind 2010 waren dit er nog maar 260.000. Ook in de laatste acht maanden werd een stijging geconstateerd van vijf procent. Gezamenlijk bedraagt de schuld van de wanbetalers 1,2 miljard euro, blijkt uit cijfers van RTL nieuws. Ook het aantal betalingsregelingen is de afgelopen tijd exorbitant gestegen. De laatste twee jaar steeg het aantal regelingen van 50.000 naar bijna 200.000 regelingen in 2014."

 

Ik vraag me dan wel af als een illegale medische zorg nodig heeft, wie dit dan betaald???

Illegaal of ongedocumenteerd in Nederland.

1. De meest relevante punten
Illegalen of ongedocumenteerden hebben geen geldige verblijfsvergunning.
Zij hebben recht op reguliere huisartsenzorg, ook als zij dit niet kunnen betalen.
Oninbare huisartsenrekeningen worden voor 80% vergoed door CVZ regeling.

http://www.huisarts-migrant.nl/index.php/mensen-die-illegaal-ongedocumenteerd-nederland-zijn/

 

Dit is ook een vorm van discriminatie naar de Nederlandse bevolking toe want als zij de rekeningen niet meer kunnen is er GEEN CVZ regeling beschikbaar en wat gaan mensen dan doen?

Kan toch niet zo zijn dat wij ons scheel betalen aan de premies, medicijnen uit het pakket worden gehaald en dat er dan mensen zijn die wel eens zouden kunnen overlijden door een maagbloeding door het beleid van Den Haag en dat illegalen dan doodleuk gratis behandeld worden?

Maak jouw eigen website met JouwWeb