Home » Mantelzorg wéér eens onder de loep...

De moeder van interviewer Frénk van der Linden heeft Alzheimer en zit in een instelling. Frénk gaat elke week bij zijn moeder op bezoek, maar gezien zijn meer dan 40-urige werkweek is het voor hem onmogelijk om meer voor haar te zorgen.

 

De oproep vanuit de regering roept bij hem gemengde gevoelens op: het voelt goed om te zorgen voor degene die jou heeft grootgebracht, maar het is ook heel zwaar. Frénk vraagt zich af hoe mantelzorgers het voor elkaar krijgen om overeind te blijven.

 

In deze reportage volgen we mantelzorgers Greetje, Fay en Viroen. Allemaal zorgen zij voor een hulpbehoevend familielid. Ze vertellen over de voldoening die mantelzorg hen geeft, hoeveel tijd het kost, wat er zwaar aan is en geven tips aan andere (toekomstige) mantelzorgers. Kan de regering van iedereen vragen om meer voor je familie en vrienden te gaan zorgen, zoals deze mantelzorgers al doen?

met video
http://altijdwat.ncrv.nl/seizoenen/2013/afleveringen/12-11-2013/fragmenten/de-reportage-mantelzorg-onder-de-loep/

 

 

Mantelzorgen is de toekomst. Belangeloos en liefdevol zorgen voor je naaste, een familielid of een goede vriend. Dat is wat de overheid in de participatiesamenleving van ons verwacht. Nu al is 17% van de mantelzorgers zeer ernstig overbelast. In sommige gevallen ontspoort de zorg dusdanig dat mantelzorgers hun partner aan de verwarming vastketenen of een klap verkopen omdat ze het niet meer aankunnen. In Altijd Wat spreken hulpverleners over het taboe op ontspoorde mantelzorg en de risico’s van de overheidsplannen.

met video
http://altijdwat.ncrv.nl/seizoenen/2014/afleveringen/18-11-2014/fragmenten/reportage-deel-mantelzorgers-zeer-ernstig-overbelast

 

 

Maar wat boeit dat Den Haag???


Zodra je de zorg van iemand op je neemt wordt je goffer keihard afgestraft. Ik heb de zorg van 2 hulpbehoevende ouders + een autistische zoon van 18 jaar die er nog lang niet aan toe is om thuis weg te gaan. Dus ik woon bij mijn ouders met mijn zoon. Zoon krijgt 180 Wajong en wat ie te kort komt daar moet ik voor opdraaien. Ik zorg ook nog eens voor mijn ouders ONDANKS dat ik chronisch ziek ben en OMDAT ik thuis woon word ik in januari keihard financieel nog eens gekort!!!


Bij de universiteit werd een bepaalde leuze gescandaleerd naar de dierenproeven toe.


Wil ik hier ook doen...

 

SCHANDE .......... SCHANDE .......... BLOED AAN JE HANDE .......... !!!!!!!!!!!!!!!!