Home » Mantelzorger overbelast én gestraft...

Mensen die de zorg voor iemand met dementie op zich hebben genomen, hebben het moeilijk. De meeste van deze mantelzorgers komen weinig aan hun eigen leven toe, voelen zich erg onder druk staan en zijn voortdurend bezig met de situatie van degene voor wie ze zorgen. Dat geven mantelzorgers zelf aan in een dinsdag verschenen onderzoek van het Nivel en Alzheimer Nederland.

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22776879/__Mantelzorgers_hebben_het_zwaar__.html

 

 

 

Voor een inwonende mantelzorger betekend dit 24/7 aanwezig zijn en zorgen voor en letten op. Het betekend ook jarenlang zélf NIKS meer kunnen, geen eigen leven meer niks terwijl die daar in Den Haag op vakantie gaan en zich een rustpauze gunnen. Iets dat de mantelzorgers niet eens kunnen. Tegen de tijd dat het hulpbehoevende familielid is overleden is de mantelzorger zélf helemaal kapot. Niet alléén lichamelijk maar ook psychisch omdat deze 24/7 jarenlang in touw is geweest zónder enige afleiding, zónder iets leuks gedaan te hebben. Nooit een weekje weg om zélf bij te tanken.


Wat is een mens in Nederland eigenlijk nog waard?

En dan komt Jetta met haar mantelzorgboete.

Deze mensen zou je juist moeten belonen!


Ik weet als geen ander wat het is om ouders te hebben met hun beperkingen en ik heb ook nog een 18 jarige zoon thuis met autisme.

Ik heb NIET 1 kind maar ik heb er DRIE!

Psychisch en emotioneel ben ik gewoon helemaal gesloopt. Elke dag weer, van 'smorgens totdat de eerste naar bed gaat is er ruzie tussen mijn ouders en waarom???

Alzheimer van mijn vader speelt een rol. NOOIT is het goed genoeg. ALTIJD een gezicht tot op de schoenen. Zich overal aan ergeren. Voor het geringste woede-aanvallen. Buiten de deur ruzie maken met iedereen. Dreigementen uiten naar mijn moeder toe. Dreigementen uiten naar mij toe. Hij heeft al een paar keer mijn moeder geslagen. Soms durf ik niet eens naar de winkel en ga ik pas als mijn zoon uit school is.
Vandaag is zijn bril stuk gegaan en ik durf NIET eens te zeggen dat er GEEN geld is voor nieuwe. Bang dat hij de hele huisraad kort en klein slaat.

Beiden zijn ze slecht van gehoor en begrijpen. Elke dag dezelfde irritatie's. Beiden zijn ze toe aan brillen. Mijn moeder kan de letters op tv niet eens meer lezen. Kleren vallen de gaten in en er is gewoon geen geld meer NERGENS voor.

Er staat een schuld open en mijn vader zou voor de rechter moeten MAAR HOE DAN ALS HIJ HET NIET BEGRIJPT??????????

NEE er is NIEMAND DIE ONS HELPT. Ik ben al zo vaak bij mijn huisarts geweest maar die kan me niet helpen omdat mijn vader patiënt van hem is.

Onze familie ziet ons niet eens meer staan. Hier komt NIEMAND meer. Twee jaar terug overleed mijn oom. Ik mocht niet eens naar hem toe voor hij stierf. Mocht géén afscheid nemen. Op de dag van de begrafenis had ik nog de hoop dat ze me zouden meevragen omdat hij 300 km verder woont maar NEE. Toen mijn moeder vroeg waarom niet zei haar zus dat alleen familie was gegaan. Met andere woorden ; wij zijn geen familie.

De jongste broer van mijn moeder is rechter. Ik heb hem 25 jaar NIET meer gezien.

Vrienden hebben we NIET. De laatste vrienden die we nog hadden hebben ons in september laten barsten.

Begrijpen doe ik het wel. Wij zien er NIET uit. Kapper kunnen we niet betalen. Oude kleren en nooit wat nieuws. Laatste verjaardagen niet meer heen geweest omdat we geen kleinigheid konden geven. ALLEEN de verjaardag van mijn zoon een beetje geviert.

Slapen doe ik beneden op de bank om twee redenen. Ik heb geen bed meer en zo kan ik mijn moeder helpen als zij naar de wc moet. Soms plast ze als een klein kind in haar broek en dan moet ik het opruimen en haar voorzien van schone was. Zou mijn vader dat zien dan is er midden in de nacht oorlog.

Heb ik een keuze? Nee ik heb geen keuze. Deze situatie is me gewoon overkomen.

Autistische zoon en hulpbehoevende ouders. Ikzelf diabeet met ouderdomssuiker. Een paar jaar terug zei de internist tegen me ; al die stress is niet goed voor je gezondheid, je benen zullen zo NOOIT kunnen genezen. Huisarts tegen mij : als jij zo doorgaat dan moet er geamputeerd gaan worden.

MAAR NIEMAND DIE MIJ VERTELD WAT IK MOET VERANDEREN. IK KAN NIKS VERANDEREN. ZO SIMPEL IS DAT.

MOET IK DAN MIJN ZOON EN OUDERS LATEN CREPEREN?

JETTA KLIJNSMA MAAKT HET OUDEREN NIET MAKKELIJK EN IEDEREEN NIET DIE IN MIJN POSITIE ZIT. DE RICHTING DIE JETTA KLIJNSMA HEEFT GEKOZEN MAAKT HET ALLÉÉN MAAR ERGER.

OUDEREN WORDEN UIT VERZORGINGSTEHUIZEN GETRAPT.

OUDEREN MOETEN ZELFSTANDIG GAAN WONEN ONGEACHT LEEFTIJD EN ZORGBEHOEFTE.

WONEN ZE OP ZICHZELF EN KRIJGEN GEEN ZORG MEER DIE ZE KEIHARD NODIG HEBBEN.

HEBBEN ZE INWONEND KIND DIE 24 UUR ER VOOR ZE IS DAN WORDEN DIE GODVERDOMME GEKORT OP HUN UITKERING OM ZO STAPELEN VAN UITKERINGEN TE VOORKOMEN.

IN PLAATS VAN BELONEN WORDT JE KEIHARD GESTRAFT!!!!!!!!!

EN HET ALLERERGSTE IS DAN DAT SOCIALE DIENSTEN MEEWERKEN AAN DIT DUIVELSPLAN!

NAAST MIJN HULPBEHOEVENDE OUDERS HEB IK OOK NOG EEN AUTISTISCHE ZOON VAN 18 JAAR. NOG NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT HEB IK PGB GEHAD OMDAT IK DAT NIET WILDE. OOK NOOIT TOG GEHAD.

MOET IK DAN OOK MAAR MIJN ZOON HET HUIS UITSCHOPPEN EN OP ZICHZELF LATEN WONEN ONDANKS DAT IK VOOR HEM EEN 1 OP 1 COACH BEN????????


IK BEN 46 JAAR. MAAR IK BEN GEWOON OPGEBRAND. EEN PSYCHISCH WRAK. VOEL ME MET DE RUG TEGEN DE MUUR GEZET EN AFGEKNALD.

KOM DAN GODVERDOMME ZELF 24 UUR KLAAR STAAN VOOR MIJN OUDERS EN MIJN ZOON.

RAAP ZE OP ALS ZE VALLEN. RUIM HUN ONTLASTING OP ALS ZE WEER IN HUN BROEK DOEN. ZORG DAT ZE HUN MEDICIJNEN SLIKKEN. RAAP HUN BRAAKSEL OP ALS ZE ZIEK ZIJN. HOOR JE TUSSENDOOR ALLE KL*TE RUZIES VAN ZE AAN EN WAAR JE ZELF ONGEVRAAGD BIJ BETROKKEN WORDT. STA VOOR ZE KLAAR ALS ZE JE ROEPEN. KOOP VAN JE UITKERING DINGEN WAAR ZIJ GEEN GELD MEER VOOR HEBBEN. HOOR JE DE BOOSHEID VAN JE AUTISTISCHE ZOON AAN. STA DE SCHOOL TE WOORD. GA OP OUDERAVOND. BEANWOORDT MAIL VAN SCHOOL. REGEL HIER EN REGEL DAAR. MAM MAG IK VAN JOU GELD WANT IK HEB NIKS MEER. VUL DEZE BRIEF IN EN VUL DIE BRIEF IN. MIJN ZWACHTELS ZIJN GEZAKT KUN JE MIJN BENEN EVEN OVERNIEUW DOEN? RAAP OP WAT ZE UIT HUN HANDEN LATEN (KAPOT) VALLEN. SCHELDEN. VLOEKEN. TIEREN. HOOR HET JE EEN KEER AAN EN ZEG ME DAN OF IK HET VERDIEN OM ZO FINANCIEEL GESTRAFT TE WORDEN.

EN DAT 24 / 7 PER WEEK. DAG IN EN DAG UIT. NON STOP. NOOIT EEN DAGJE PAUZE. ALLEEN EENS EVEN NAAR DE WINKEL EN BINNEN EEN UUR WEER TERUG. NIKS NOOIT GEEN AFWISSELING.

MIJN EIGEN BROER HEB IK AL 15 JAAR NIET MEER GEZIEN. DIE WIL MIJ / ONS NIET EENS MEER ZIEN OMDAT HIJ ZICH VOOR ONS SCHAAMT.

IK BEN MOE.


IK BEN OP.


IK KAN NIET MEER.


IK BEN BANG.